Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Studeren in Rotterdam? De fijnste plekken waar je volledig kan concentreren

| door

Rotterdam is een echte studentenstad, laat dit duidelijk zijn. Dit is dan ook de reden dat je hier elke dag een hoop studenten door de stad ziet lopen.

Er zijn talloze leuke plekken in de stad te vinden waar jij alleen of met vrienden heen kunt gaan om te studeren of werken in Rotterdam.

Deze plekken hebben alles wat je maar nodig hebt tijdens het studeren: stopcontacten, lekker drinken en natuurlijk fijne banken om op te zitten.

Welke plekken zijn dit dan? Dat zullen we jou eens laten zien in dit artikel!

Cafe@home

Het café Cafe@home is voor alle studenten in de stad Rotterdam echt een top plek om te bezoeken.

Op deze locatie kan je talloze mensen zien zitten die allemaal genieten van een heerlijk kopje koffie terwijl ze aan het leren zijn. Een deel van het café is ook wel aan te merken als laptopvrij, al kan je in de rest van de ruimte wel gewoon met jouw notebook op schoot zitten.

Deze plek is ook een plek waar iedereen samen komt, mocht je het prettig vinden om in een groepje te studeren dan kan dit bij Cafe@home erg makkelijk. Neem zeker een kijkje als je houdt van een gezellige en vooral hippe sfeer

Douwe Egberts Cafe

Het Douwe Egberts Café staat onder de studenten ook wel bekend de beste locatie als het aankomt op de meest lekkere kopjes koffie.

Deze naam is niet zo raar, het is namelijk een café van DE. Alle studenten kunnen hier terecht voor een dagje optimaal studeren, het is dan ook een vrij jong publiek wat je in het Douwe Egberts Café  aan zal treffen.

Middels de ruime keuze aan verschillende soorten koffie zal je hier echt wel even zoet zijn, het studeren kan namelijk na een tijdje toch een beetje saai worden. een ander groot voordeel is dat je rondom het Douwe Egberts Café erg veel restaurantjes kunt vinden, mocht je er een hapje willen eten dan kan dit dus.

startup 594090 1920 1

Hopper

Deze plek is ook een ware bekendheid onder de Rotterdamse studenten, Hopper is ook wel een café waar je als student altijd terecht kunt.

Dit is een plek die open is gesteld voor het grote publiek, al zal je hier toch voornamelijk studenten van de universiteit vinden. Je zal hier een echte old school vibe aantreffen, dit maakt het dan ook zo authentiek.

Het ligt relatief dicht bij het centrum, als je tijdens jouw pauze even door de stad wilt slenteren dan heb je dit zo gedaan. Het is een plek die voor iedereen toegankelijk is, alle mensen die willen studeren kunnen hier terecht om in een ontspannen sfeer aan het werk te gaan.

De drankjes zijn ontzettend lekker en ook nog niet eens duur, zelfs de studenten die net rond kunnen komen zullen genieten van een heerlijke kop thee.

Heilige Bootjes

Heilige Boontjes is een van de meest bijzondere concepten die je maar zult vinden in Rotterdam.

Eigenlijk kan je het ook wel een beetje aflezen uit de naam zelf, het is een café wat volledig beheerd wordt door ex gedetineerden. Dit maakt het dan ook een plek om nieuwe ervaringen op te doen.

De mensen die hier werken zijn altijd klaar om je van advies te voorzien of om jou mee te nemen in hun levensverhaal. Misschien niet zo handig voor tijdens het studeren zelf, maar voor de tussenpozen is het ideaal. Plus, de koffie die je hier kunt vinden is geheel eigenhandig gebrand.

Smaakt toch net even wat lekkerder hé?

Backyard

Dit café is qua fotogeniek karakter echt de ware winnaar van deze lijst. Eigenlijk vind iedereen die hier komt studeren het dan ook de mooiste plek om te leren die je maar kunt vinden in Rotterdam.

Het is in de tentamenperiode zeker niet rustig, tenzij je een beetje vroeg komt. Door de bijzondere attributen en de boom in het midden van het pand is het een waar kunstwerk om te zien.

Je kan hier zowel in een open ruimte als in een afzonderde ruimte zitten, voor iedereen is er dan ook wel wat wils. Na afloop van het studeren zal je onder het genot van een drankje even al die zorgen van je schouders kunnen laten zakken.

De Openbare Bieb in Rotterdam

Studeren in de bieb is natuurlijk altijd  studeren. Het is wel een plek waar je mensen vindt die hard aan het werk willen gaan, dit maakt het dan ook vooral een plek voor mensen die echt aan willen pakken

Nu kan je natuurlijk altijd nog even tussen het leren door een lekker kopje koffie of een gevulde koek kan halen, heel de dag studeren houd je nu eenmaal niet vol.

De bieb in Rotterdam heeft super goed internet en er staan verschillende computers die je kunt gebruiken, dit maakt het dan ook een ideale studeerplek om bijvoorbeeld aan je essay of scriptie te werken. Wel kan het een beetje druk zijn, vooral in de tentamenperiodes komen er nogal wat studenten over de vloer.

Echter zal je altijd wel een plekje kunnen vinden. Daarnaast heb je dit toch niet door als je goed bezig bent met het leren van je lesstof!

tea time 3240766 1920 1

Studeren in Rotterdam

Het is niet zo raar dat Rotterdam bekend staat als een van de leukere steden waar je kunt studeren. Veel studenten gaan hier iedere dag weer aan de slag om aan hun opleiding of studie te werken.

Door de vele studeerplekken zal je elke keer wel weer een plekje kunnen vinden. Of jij het nu prettig vindt om in je eentje te studeren of dat je toch liever met een groepje aan de slag gaat, alles is mogelijk in Rotterdam.

Mocht je het leren even beu zijn dan kan je altijd nog de stad in duiken, hier is immers een hoop te zien en te doen!

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights