Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Tekort aan personeel maakt executive search nog belangrijker

| door

Iedereen die het afgelopen jaar op zoek is geweest naar personeel zal het in de gaten hebben gehad: het personeelstekort hakt er behoorlijk in. Een leuke vacature levert niet standaard een stapel geschikte sollicitaties op.

Net afgestudeerde talenten bieden zich niet vanzelf aan. Door het groeiende tekort aan personeel wordt executive search steeds belangrijker. Alleen door gespecialiseerd op zoek te gaan naar goede kandidaten, vind je de werknemers die bij jouw bedrijf passen.

Personeelstekort

Heel Nederland heeft last van personeelstekort. Je hoort erover in allerlei sectoren: van de horeca tot de ICT, van de bouw tot het onderwijs. Ook de wereld van de informatietechnologie ontkomt er niet aan. Juist niet.

Waar bedrijven die werken met nieuwe informatietechnologie juist groeien en dus behoefte hebben aan steeds meer personeel, is het aanbod aan goed geschoolde en getalenteerde arbeidskrachten klein. Het is een simpel rekensommetje: veel vraag en weinig aanbod leidt tot schaarste.

Het is inmiddels bekend dat veel bedrijven die werken met nieuwe informatietechnologie niet meer genoeg hebben aan een leuke vacature en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Zeker de kleine bedrijven met weinig bekendheid hebben hier last van. Hoe vind je de juiste arbeidskrachten als de poel zo klein is en niemand je kent? Het enige wat je kunt doen, is gericht op zoek gaan. Executive search, dus.

Zoek gericht

Hoe vindt je personeel als de arbeidsmarkt zo krap is? De grootste bedrijven hebben vaak personen of zelfs hele afdelingen die zich richten op het recruiten van personeel. Een kleiner bedrijf tast echter vaak in het duister.

Executive search kost tijd en geld, je hebt specifieke vaardigheden nodig en moet toegang hebben tot relevante netwerken. Dat zijn de dingen die moeilijk zijn voor kleine bedrijven, terwijl het juist die bedrijfjes zijn met potentie, die willen en moeten groeien. Vandaar dat veel bedrijfjes het werk uitbesteden aan organisaties die wél de skills en het netwerk hebben om geschikt personeel te vinden.

Waarom executive search?

Jouw bedrijf kan ook geholpen worden met gespecialiseerde executive search. Omdat zo’n bureau zich specifiek richt op bedrijven die werken met nieuwe informatietechnologie hebben ze toegang tot de juiste netwerken en daarmee de juiste kandidaten. Ze weten waar ze het over hebben en begrijpen het werkveld.

Ze hebben het netwerk en kennen de mensen die jouw bedrijf nodig heeft. Ze hebben daarbij goed contact met de bedrijven waarmee ze samenwerken. Bedrijven kennen het bedrijf en de mensen. Dat geeft vertrouwen. Ze verdiepen zich in de cultuur, kernwaardes en behoeftes van een bedrijf. Ze begeven zich al langer in het veld en hebben alle vele fijne samenwerkingen meegemaakt. Vertrouwen is een groot goed en staat hoog op de prioriteitenlijst.

Een ander voordeel van een dergelijk bureau is dat ze betrokken zijn bij het gehele executive search proces. Ze hebben alle touwtjes in handen van begin tot eind, zodat ze kunnen zorgen dat alles naar tevredenheid verloopt. Ze hebben contact met de bedrijven en kandidaten, begeleiden de sollicitatie en zijn pas tevreden als zowel werkgever als werknemer volledig gelukkig zijn met de match.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights