Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Dé tip om een kantoorpand sneller te verhuren

| door

In de stad waar je je beroep als makelaar uitoefent, staan verschillende kantoorpanden al een tijdje leeg. Je loopt met de gedachten om die panden eens goed onderhanden te nemen, maar dat gaat veel geld kosten. En de opdrachtgevers willen er juist zo weinig mogelijk geld aan besteden en geen of nauwelijks onderhoud aan plegen.

Je hebt besloten één pand op proef aan te pakken. Schoonmaken, zowel de gevel van het pand als het terrein dat er bij hoort. De spinnenwebben hangen bij de entree wat al de meeste geïnteresseerden onmiddellijk huiswaarts doet keren. Als ze al zover gekomen zijn, denk je dan.

Nu heb je toch een pand in de verhuur, dat juist heel gunstig vlak aan de ringweg en de weilanden rond de stad ligt, waar het terrein voor het pand vol staat met brandnetels en akkerdistels.

Zeg het met bloemen

Met de plaatselijke hovenier bespreek je dat je dit als proef wilt doen en de hovenier ziet er ook kansen in. Tegen een voordelig tarief zal hij het voorterrein van dit eerste bedrijfspand opschonen, wieden en opfleuren met een eenjarig bloemenmengsel.

Tijdens het karwei komt hij nog wat houten bloembakken tegen die helemaal overwoekerd waren met hoge brandnetels. Hierin zaait hij ook een bloemenmengsel, maar wel een heel speciale het Colour Splash Festival mengsel.

Het eerste gezicht

Na 6 tot 8 weken komen de planten en de bloemen op. Het terrein verandert hierdoor in een prachtige tuin die een lust voor het oog is. De bloemenweelde verandert bijna elke week van kleur.

De veldbloemenmengsels bevatten namelijk een grote variëteit aan soorten en passen zich daardoor snel en makkelijk aan de lokale situatie aan. Natuurlijk komen niet alle zaden tot ontwikkeling, afhankelijk als ze zijn aan heel veel verschillende omstandigheden.

Denk aan klimaat, grond, veel of geen wind en de schoonheid van het milieu. Dat maakt elk terrein weer anders. De foto’s van het proefproject met de prachtige bloemenzee voor het pand staan inmiddels je site en de telefoon rinkelt voortdurend! Iedereen wil komen kijken naar het aantrekkelijke pand en het is binnen de kortste keren voor een langere periode verhuurd.

Het eindresultaat

De nieuwe huurder runt een groothandel in sieraden en zij gebruikt de bloementuin regelmatig voor fotoshoots. Inmiddels hebben de bedrijfjes in de buurt ook de smaak te pakken gekregen en ze onderhouden hun pand beter.

De straten en stoepen worden ook beter schoongehouden en veel ondernemers op het bedrijventerrein hebben ook hun terreinen nieuw leven ingeblazen. De hovenier heeft er behoorlijk werk aan om het allemaal bij te houden! Je had het nooit durven hopen, maar je hebt inmiddels al je panden voor langere tijd verhuurd. Wat een paar bloemen al niet kunnen doen.

Dit artikel is geschreven door BUMA handel – dé groothandel voor groen, grond en infra.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights