Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Tips bij bedrijfsongevallen

| door

Je bent betrokken geweest bij een bedrijfsongeval. Heel vervelend uiteraard maar wat zijn nu precies de volgende stappen?

Misschien heb je wel verwondingen opgelopen of blijvende klachten gekregen. Misschien kun je niet meer je werk regulier uitvoeren. Dit kan betekenen dat je extra kosten moet maken of dat je inkomsten misloopt. Je lijdt letselschade.

Vaak kan de werkgever hiervoor aansprakelijk worden gesteld. Maar wat zijn nu zaken waar je aan moet denken? We geven je graag enkele tips waar je aan moet denken nadat je betrokken bent geweest bij een bedrijfsongeval.

Bewijslast verzamelen

Als werknemer moet je in eerste instantie bewijzen dat je schade hebt geleden na een bedrijfsongeval.

Verder moet je een verband kunnen aantonen tussen de schade/het letsel en het uitvoeren van je werkzaamheden. Je werkgever moet hierna aantonen dat ze aan de zorgplicht hebben voldaan.

Dat ze hierin niet zijn tekortgeschoten tijdens het bedrijfsongeval en dat het ongeval niet het resultaat is van bewuste roekeloosheid.

Een dagboek bijhouden

Om nog verder te gaan op de eerste tip. Probeer direct na het bedrijfsongeval alles goed bij te houden.

Dit kun je bijvoorbeeld doen in een klein dagboek. Dit helpt je later met een eventuele schadeclaim. Wat je o.a. moet bijhouden? Wanneer vond het ongeval plaats? Ben je gewond geraakt? Wat is er gebeurd? Zijn er getuigen van het bedrijfsongeval?Welke kosten heb je gemaakt? Het is een vervelende situatie en je kunt niet alles onthouden, dus schrijf gerust bovengenoemde zaken op in een notitieboek.

Het is van belang om dit direct na het bedrijfsongeval te doen. Maar ook de dagen en weken die volgen zijn van belang. Probeer ook dan nog informatie op te schrijven over zaken die het gevolg zijn van het bedrijfsongeval. Heb je bijvoorbeeld nog steeds pijn of klachten, ga je hiervoor misschien naar de dokter of een fysiotherapeut? Zijn er mensen die met je meegaan naar specialisten? Allemaal informatie die je het beste kunt vastleggen.

Arbeidsinspectie informeren

Ben je werkgever? Bij een ernstig bedrijfsongeval is het goed om de arbeidsinspectie te waarschuwen. Doe dit proactief en op eigen initiatief. Het kan namelijk gebeuren dat je een boete krijgt.

Hier kun je als werkgever bezwaar tegen indienen en tegen in beroep gaan. Krijgt de arbeidsinspectie informatie over het ongeval via andere wegen dan zullen ze richting jou als werkgever minder sympathiek te werk gaan. Het wordt zwaar opgenomen als er geen melding wordt gemaakt van een bedrijfsongeval.

Wil je als werknemer na een bedrijfsongeval een schadeclaim indienen? Dat is uiteraard heel goed mogelijk en het beste kun je dit doen met specialisten.

Ze kunnen je verder helpen met het inventariseren van de schade en adviseren over de mogelijkheden. Verder is het in samenwerking met een gespecialiseerde jurist goed mogelijk om je letselschade te berekenen. Betrokken geweest bij een bedrijfsongeval? Wacht niet te lang met de volgende stappen en informeer direct waar je recht op hebt.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

One response to “Tips bij bedrijfsongevallen”

  1. Het is inderdaad belangrijk om de arbeidsinspectie te informeren. Daarnaast is het ook van belang om gegevens en bewijzen te verzamelen. Zo kan de schade gemakkelijker op de andere partij verhaald worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights