Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Tips bij uitbreiding van je bedrijf met betrekking tot kantoorruimte

| door

Wanneer je als bedrijf gaat zoeken naar een geschikte kantoorruimte komen er veel zaken om de hoek kijken. Denk aan de locatie, het budget voor de kantoorruimte, de grootte en nog veel meer.

Maar zoals ieder bedrijf de doelstelling heeft om te groeien zal jij dit ook met jouw bedrijf hebben. Is er sprake van snelle en harde groei? Dan kan dat er voor zorgen dat jij niet meer al je personeel kwijt kunt in de kantoorruimte waar je nu zit. Wat zijn dan je opties?

detachering financieel personeel

Wees flexibel met personeel

Het aannemen van meer personeel wanneer het goed gaat met je bedrijf is prachtig, maar wanneer je beperkte ruimte over hebt op het huidige kantoor kan dit lastig zijn.

Valt er nog niet met zekerheid te zeggen dat de groei ook door zal zetten of werk je met veel tijdelijke (grote) projecten? Dan kan het slim zijn om nog niet per direct op zoek te gaan naar een totaal nieuw kantoor. Een alternatief is om bijvoorbeeld tijdelijk personeel in te huren of juist bepaalde projecten te detacheren aan externe bedrijven.

Voornamelijk voor bedrijven in de financiƫle branche kan dit een goede uitkomst bieden. Deze bedrijven zitten vaak in een stad gevestigd waar het lastig kan zijn om direct een kantoor te vinden in dezelfde stad die wel exact voldoet aan de behoeften die er zijn. Naar een andere stad verhuizen is voor een groot deel van het personeel geen optie en bijbouwen gaat in een stad ook niet lukken.

Voor financiƫle bedrijven is het raadzaam om bijvoorbeeld een bedrijf als Fit Professionals of Finance in te schakelen. Op die manier kan het huidige personeel gewoon de eigen taken blijven doen en worden versterkt met extern personeel om zodoende de werkoverlast te verlichten. Een nieuw kantoor hoeft dan nog niet noodzakelijk te zijn.

kantooruitbreiding

Focus op je eigen diensten en producten

Een andere manier om de groei van je bedrijf wel door te laten gaan, maar niet verplicht te zijn om een nieuw kantoor te zoeken is door voor meer focus binnen je bedrijf te zorgen.

Focus je voornamelijk op je eigen diensten en producten. Dat zorgt ervoor dat je andere zaken zoals de salarisadministratie kunt uitbesteden. Door het uitbesteden van de salarisadministratie krijg je plotseling meer kantoorruimte. Lees hier nog meer informatie waarmee je de vraag beantwoord of je de salarisadministratie wilt uitbesteden of juist zelf wilt doen.

Naast de administratie en andere zaken zijn er nog veel meer zaken om eens goed onder de loep te leggen. Misschien zijn er ook zaken die je niet perse binnen je eigen bedrijf hoeft te doen. Op deze manier kun je wellicht het vele gedoe voorkomen van het verhuizen naar een totaal nieuw kantoor.

Een (tijdelijk) extra kantoor

Een andere mogelijkheid waar je voor kunt kiezen, wanneer je niet 100% zeker bent of de groei van je bedrijf voort zal zetten, is om tijdelijk te kiezen voor een (kleiner) extra kantoor.

Pas wanneer je weet dat je bepaalde klanten voor de lange termijn binnen hebt en nieuwe klanten in aantocht zijn kun je de keuze maken om met je gehele bedrijf naar een groter kantoor te zoeken wanneer dat mogelijk is. Natuurlijk kun je ook met meerdere kantoren blijven werken.

Binnen je bedrijf kunnen er een aantal afdelingen zijn die relatief weinig met elkaar hoeven samen te werken. In dat geval wordt de keuze voor meerdere kantoren ook makkelijker.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights