Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Tips voor een gezond klimaat op uw kantoor

| door

Een gezond klimaat op kantoor zorgt voor een optimale productiviteit.

Echter, het is niet eenvoudig om een goed en gezond klimaat op kantoor te realiseren, zeker niet wanneer het gebouw niet voorzien is van goede ventilatiemogelijkheden.

Eén van de belangrijkste tips voor een gezond klimaat op uw kantoor is dan ook ventileren. Zet ramen open en probeer alle ruimten waar gewerkt wordt goed te luchten.

Maar hoe moet dit als de ramen niet open kunnen? Dan heeft u natuurlijk andere tips nodig om een gezond klimaat te creëren op uw kantoor.

[the_ad id=’28752′]

De luchtkwaliteit in een kantoorpand

In veel gevallen is het niet bekend hoe het gesteld is met het klimaat op kantoor. Wanneer er de hele dag ramen open staan, dan is de luchtkwaliteit vanzelfsprekend beter dan wanneer alles potdicht zit.

In kantoorgebouwen komen vaak veel mensen. Deze mensen komen niet alleen, maar nemen van alles mee het pand in. Dit blijft in het pand hangen en kan eigenlijk geen kant op wanneer er geen goede ventilatie bestaat.

Er komt voedsel binnen, er komt vuil mee naar binnen dat te lang in de prullenbakken kan blijven liggen en zo is er veel meer in een kantoorpand aanwezig dan enkel personen. Dan zijn er natuurlijk de personen zelf die vanzelfsprekend de hele dag door ademen.

Zo zijn er nog tal van zaken te noemen die invloed hebben op de luchtkwaliteit in een kantoorpand.

Hoe weet u zeker of er een gezond klimaat heerst?

Wanneer u zeker wilt weten hoe het gesteld is met het klimaat op uw kantoor, dan kunt u een professionele binnenklimaat meting laten uitvoeren. Hierbij kan precies worden vastgesteld hoe het staat met de luchtkwaliteit.

Deze meting kan u ook meteen antwoorden geven. Als u bijvoorbeeld te maken heeft met een hoog ziekteverzuim, dan kan dit worden veroorzaakt door een slecht klimaat op het kantoor.

Na verloop van tijd gaat een slecht kantoorklimaat gezondheidsklachten veroorzaken en worden mensen sneller ziek.

Verbeteringen aanbrengen

Als de professionele meting u vertelt dat er inderdaad een slecht klimaat heerst, dan kunt u maatregelen nemen om de kwaliteit van het binnenklimaat te verbeteren.

Strooming kan u hier uitstekend bij van dienst zijn.

Zij kunnen u voorzien van de meest praktische tips voor een gezond klimaat op kantoor, maar wij kunnen u ook adviseren, informeren en natuurlijk bijdragen aan het realiseren van een gezonder binnenklimaat.

Over KRV Kantoorproducten

KRV Kantoorproducten helpt ondernemers bij het vinden en inrichten van werkplekken.

Zo bestaat ons assortiment onder andere uit:

[su_spacer size=”10″]

En diverse vastgoedmarketing producten:

[su_spacer size=”10″]

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

One response to “Tips voor een gezond klimaat op uw kantoor”

  1. Maarten says:

    Ventilatie is belangrijk voor de productiviteit van de medewerkers, maar daardoor verlies je ook geklimatiseerde lucht en dat is energieverlies. Je moet verse buitenlucht immers weer op temperatuur krijgen. Met name in de winter zijn de temperatuurverschillen met buiten en binnen een groot. Daar is iets op gevonden: een warmteterugwinningsunit. In de winter wordt deze unit opgewarmd door de binnenlucht die naar buiten wordt getransporteerd. Verse buitenlucht komt ook langs deze unit, waardoor deze wordt voorverwarmd. Vanaf 2023 moeten alle kantoren verplicht energie-label c hebben. Deze, en andere klimaatmaatregelen, zorgen voor een stijging van 1 of 2 stappen op de energie-label ladder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights