Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Zo creëer je een professioneel kantoorruimte: 5 tips

| door

Op zoek naar inspiratie en tips voor het creëren van een professionele kantoorruimte? Dan ben je hier op de goede plek. Het beeld wat men krijgt als er word gedacht aan een kantoorpand zijn witte muren en bureaus die gescheiden worden door schermen.

Dit is niet meer van deze tijd en dat is maar goed ook, want een goede werkomgeving is essentieel voor goede werkprestaties van je personeel. We geven je graag 5 tips voor een professioneel kantoorruimte.

Tip 1: Flexibele werkplekken

Een professionele kantoorruimte begint met een goede indeling van de inventaris. Maar een goede indeling moet ook flexibel blijven.

Het gaat er om dat je een kantoorpand zo vrij mogelijk indeelt en dat de werkplekken waar elke werknemer kan werken ook te transformeren zijn tot andere werkplekken. Dus wees creatief!

Tip 2: Daglicht in een professioneel kantoorruimte

Een mooi kantoorpand begint met genoeg daglicht. Op een zomerse dag voel je je prettiger dan op een grijze sombere winterdag. Dit komt omdat daglicht direct effect heeft op je activiteitsniveau. Naarmate er meer licht is, wordt je alerter. 

Zorg er dus voor dat de kantoorruimtes, maar ook werkplekken voldoende licht krijgt. Des te meer daglicht een werkplek zal krijgen, des te hoger de prestaties van je werknemers.

Tip 3: Openheid en transparantie

Een kantoorruimte bestaat niet meer uit saaie scheidingswanden. Speel daarom met glazen wanden, want deze geven je wel een gevoel van privacy en maken een kantoorpand veel transparanter.

Tip 4: Verlichting in een professioneel kantoorruimte

Verlichting is één van de belangrijkste elementen in een kantoorpand. In de wintermaanden laat het daglicht soms de werknemers in de steek, zorg daarom voor dynamische verlichting.

Denk niet aan standaard Tl-buizen, maar aan werkverlichting wat efficiënt en mooi is.

Tip 5: Ga voor groen!

Zorg voor genoeg planten in je kantoorruimte. Niemand houdt er van om in een kantoorpand te zitten waar je alleen maar meubels ziet staan.

Niet alleen zorgen planten voor een schone lucht, maar ook voor een leuke sfeer. Daarnaast bevorderd een schone lucht de werkprestaties.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights