Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Tips voor koffie op het kantoor

| door

Koffie is onderwerp van gesprek. Dagelijks drinken we veel koffie en we geven ook graag onze mening wanneer de koffie juist niet of wel lekker is.

Lekkere koffie zetten begint allemaal bij de keuze voor de koffiebonen en de machine. Hieronder geven we een aantal praktische tips hoe je de koffie op het kantoor kunt verbeteren.

De beste machines voor op het kantoor

Er zijn veel verschillende oplossingen waar je uit kunt kiezen. Caffitesse van Douwe Egberts en instant koffiemachines zijn de populairste oplossingen voor grotere bedrijven. Maar dit is nou niet bepaald koffie waar jouw potentiële klanten blij van worden.

Daarom zien we steeds meer bedrijven kiezen voor een koffie bonen machine of een koffiecupmachine. Voor kantoren kiest men vaak voor een Jura koffiemachine, maar dit is een flinke investering.

Heb je een klein kantoor dan zou je prima uit te voeten moeten kunnen met Philips koffiezetapparaten.

Kies voor verse koffiebonen

Afhankelijk van het budget voor koffie; raden wij altijd versgemalen koffie aan. Probeer een lokale koffiebrander te vinden. Het verschil met koffie uit de supermarkt of koffie van grote commerciële merken is dat de koffie een stuk verser is.

Voor verse koffie kijk je naar de branddatum van de koffie die vaak niet eens vermeldt staat op verpakkingen in de supermarkten. Bij een lokale koffiebranderij staat vrijwel altijd een branddatum op de verpakking.

Voor verse koffie consumeer je de bonen binnen 4 – 6 weken na de branddatum.

Maak de zetgroep goed schoon

Bepaalde machines laten je de zetgroep verwijderen. Dit is handig, zo kun je de zetgroep handmatig schoonmaken en kun je elk hoekje meepakken. De zetgroep is het onderdeel waar de koffie samenkomt met het water; waardoor er veel koffieresten blijven hangen.

Deze koffieresten zorgen op de duur voor bittere smaken en daarom is het erg belangrijk de zetgroep goed schoon te maken. Dit is niet alleen belangrijk voor de smaak, maar ook voor het onderhoud van de machine. Heb je een machine met een vaste zetgroep dan dien je regelmatig iemand langs te laten komen voor een grondige schoonmaak.

Cappuccino zetten?

Om een goede cappuccino te zetten heb je een pistonmachine nodig. Dit is een klein espresso apparaat die ze ook in restaurants of cafes gebruiken. Wanneer verschillende mensen van de machine gebruik maken, raden wij geen pistonmachine aan.

Alhoewel je met deze machines betere resultaten behaalt, kun je er ook slechtere resultaten mee behalen als je niet weet wat je aan het doen bent. Met een volautomatische koffiemachine kun je prima cappuccino’s zetten, alhoewel het vaak wel lastig is om de machine dan schoon te houden.

Kortom, wij raden een machine aan die alleen zwarte koffie zet. Eventueel kun je er een losse melkopschuimer naast zetten die je na gebruik eenvoudig onder de kraan af spoelt.

Kosten beperkt houden

Als bedrijf wil je de kosten natuurlijk zo laag mogelijk houden. Dit kan lastig zijn wanneer je kwaliteitskoffie wilt serveren.

Wil je een indruk maken met goede koffie (en zelf goede koffie drinken) dan vraagt dit om een investering en zullen de maandelijkse kosten hoger uit vallen.

Wel kun je natuurlijk een goede deal maken met koffie leverancier. Er zijn ook leveranciers die een gratis machine aanbieden wanneer je de koffie bij ze afneemt. Wel zit je dan vaak vast aan een contract waar niet iedereen op zit te wachten.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights