Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Top 7 bezienswaardigheden in Eindhoven

| door

Eindhoven is natuurlijk dé stad als het aankomt op innovatie en techniek. Je kunt hier dan ook een van de bekendere campussen van het land vinden, de TUE is echt ontzettend bekend in het buitenland.

Voor veel mensen is Eindhoven dan ook niet voor niets een leuke stad om te bezoeken. Werken in Eindhoven is natuurlijk al helemaal leuk, maar ook een kort bezoekje kan geen kwaad.

Wij zullen je vandaag de top 7 bezienswaardigheden in Eindhoven laten zien, zo weet je precies waar je even langs moet gaan tijdens jouw stadsbezoekje.

1. Strijp S

Strijp S moet natuurlijk bovenaan je lijstje staan voor een bezoek aan de stad. Deze wijk ligt op het oude Philips terrein, dit is dan ook de reden dat het een hippe en innoverende markt is.

Wist je dat je vroeger hier alleen mocht komen als je een speciale pas houdt? Vandaag de dag is dit natuurlijk niet meer zo, iedereen heeft nu toegang tot het terrein van Strijp S.

In dit deel van de stad zal je allerlei oude fabrieken en kantoren aantreffen. Er zijn een hele hoop frisse winkels te vinden die net even wat anders zijn dan de standaard winkels in de binnenstad.

Voor de mensen die helemaal weg zijn van design is het sowieso een uitstekende plek om te bezoeken, ieder jaar vindt hier namelijk de Dutch Designweek plaats. Tijdens deze week komen de bekendste designers op het gebied van Living bij elkaar om de nieuwste producten te laten zien.

Een ideale plek voor de mensen die graag nieuwe inzichten op willen doen.

netherlands 1345856 1920

2. Stratum- eind

Deze straat ken je waarschijnlijk wel, dit is namelijk de bekendste straat in Eindhoven als het aankomt op feestjes en kroegen.

Iedere dag van de week zijn er weer ontzettend veel mensen op de been in Stratum- eind. Het is een straat waar een gezellige sfeer hangt, studenten van over heel de regio komen dan ook massaal hierheen om er een feestje van te maken.

Houdt er wel rekening mee dat de sfeer in de hele late uren nogal eens om kan slaan, echter hebben de normale feestvierders hier geen last van.

Tijdens speciale gelegenheden, zoals bijvoorbeeld Koningsdag, is dit echt de meest gemoedelijke straat van het hele land.

3. De Markt

De Markt in Eindhoven is de uitgelegen plek voor de mensen die niet uit willen gaan, maar die wel een lekker drankje willen drinken.

Op de markt kan je allerlei oude panden vinden, dit zijn dan ook vrijwel de enige echt oude panden die je in het centrum van de stad kunt vinden. Je kunt op de Markt heerlijk eten, aan de weerzijde zijn er verschillende eetcafés en restaurants te vinden.

Het mooie aan Eindhoven is dat de markt een weerspiegeling is van de stad. Aan de ene kant heb je de oude geschiedenis, aan de andere kant heb je de innovatie. Erg bijzonder om eens met eigen ogen te zien.

4. Glow

Glow is niet geheel een bezienswaardigheid die je altijd kunt bezoeken, het vindt namelijk maar een paar dagen per jaar plaats.

Maar het is wel een bezienswaardigheid die iedereen ooit eens in zijn of haar leven gezien moet hebben. Tijdens Glow haalt de stad Eindhoven alles uit de kast om het centrum om te toveren tot een waar lichtspektakel.

Zo is het onder andere mogelijk om een lichtshow te bekijken op de grote kerk. Met behulp van lampen en beamers wordt er echt iets speciaals van gemaakt. Het is geheel gratis om te bezoeken.

Het is alleen wel handig om op tijd te komen, het is namelijk super druk tijdens dit evenement. Gelukkig vergeet je deze drukte zo wanneer je rondloopt door de prachtig verlichte stad.

5. Philips Museum

Zoals we al even hebben benoemd is Eindhoven natuurlijk de stad van Philips. Deze bekende lampenfabrikant heeft ervoor gezorgd dat de stad echt op de kaart is gezet.

Dit is dan ook de reden dat het ontzettend leuk is om het Philips Museum te bezoeken. In dit museum zal je op een leuke  manier kennis maken met alles wat Philips heeft gedaan voor de stad.

Je ziet onder andere hoe de consumenten veel meer producten konden kopen voor een lagere prijs. Ook krijg je inzicht in hoe het nu eigenlijk kan dat Philips zo bekend is geworden.

Voor iedereen die wel houdt van techniek en elektronica is dit een plek die niet mag worden overgeslagen.

6. De Heuvel Galerie

Shoppen, dat kan natuurlijk ook uitstekend in Eindhoven. In het centrum van de stad vind je al ontzettend veel winkels.

Echter zal je voor de echte shopervaring toch naar de Heuvel galerie moeten. Dit overdekte winkelcentrum zit vol met de meest nieuwe winkels. Los van deze mogelijkheden om te winkelen is het ook gewoon een schitterend gebouw om te zien.

Zo kan je hier onder andere de grote glazen koepel vinden. Wat ook grappig is, is dat je in de Heuvel Galerie soms concerten kunt bezoeken. Niet zo raar natuurlijk dat deze hier worden gehouden, door de goede akoestiek is dit een uitstekende plek voor een concert.

7. Stadswandelpark

Heb je het wel gezien met al die drukte dan is het tijd om even tot ontspanning te komen.

En waar kan je dit beter doen dan in het Stadswandelpark? Dit park ideaal voor de mensen die de stad willen combineren met de natuur. Rondom het park, en natuurlijk in het park zelf, kan je ontzettend veel monumenten zien die symbool staan voor de stad Eindhoven.

Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij het Radiomonument. Of kijk eens bij het park van Philips De Jong. Kortom, er is genoeg te zien in het park. Even rustig wandelen is natuurlijk nooit verkeerd.

Eindhoven is een uitstekende stad om te bezoeken, vooral als je van nature al iemand bent die erg fan is van techniek en innovatie!

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights