Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Top 7 bezienswaardigheden in Rotterdam

| door

Een van de mooiste steden om te bezoeken of werken is Rotterdam. Niet zo raar dat deze stad zo bekend is onder de mensen, door de grote haven is het uitgegroeid tot een ware mainport.

Van de Euromast tot aan de bekende kubuswoningen, er is een hoop te zien en te beleven. Aangezien het zeker een stad is die iedereen minimaal eens in zijn of haar leven moet hebben bezocht is het tijd om te laten zien wat hier te vinden is.

Vandaag laten we jou dan ook de top 7 bezienswaardigheden zien in Rotterdam!

1. De Markthal

Van alle overdekte hallen in ons land is de Markthal waarschijnlijk wel de mooiste. Het gebouw is nog niet zo heel erg lang geopend, de bouw is dan ook pas eind 2014 volledig afgerond.

In de markthal kan je talloze tentjes vinden waar je de meest lekkere hapjes kunt halen. Alle landen en gerechten zijn hier terug te vinden, dit maakt het een erg leuke plek om op culinaire ontdekkingsreis te gaan.

Los van deze tentjes kan je in de hal ook voor veel minder geld de beste ingrediënten inkopen. Mocht je dus bijvoorbeeld willen koken met saffraan dan zal je hier zeker slagen.

rotterdam 547649 1920

2. De Koopgoot

Wanneer je voor het eerst in je leven in Rotterdam komt zal je vrijwel zeker uitkomen bij de Koopgoot. Deze straat is eigenlijk een beetje een bijnaam, de originele naam is namelijk Beurstraverse.

Het is de bekendste winkelstraat van de stad, hier komen dan ook aardig wat mensen kijken naar de nieuwste collecties. Het leuke aan de koopgoot is dat het deels onder de grond gelegen is, dit maakt het toch wel bijzonder. Rondom de Koopgoot is er ook genoeg te vinden als je het hebt over alle mogelijke soorten winkels.

De mensen die wel in zijn voor de meest grote namen zoals Gucci en Prada kunnen hier genoeg winkels vinden.

3. De Euromast

Dit is misschien een beetje een cliché, maar de Euromast is toch echt het symbool geworden van de stad Rotterdam.

Het is de hoogste toren van het land, dit bouwwerk van ruim 185 meter hoog is dan ook wel indrukwekkend om te zien. Vanaf de grond is het al bijzonder, maar wanneer je boven staat zal je pas echt een goede indruk krijgen over de ware grootte.

Het is voor de echte waaghalzen mogelijk om te abseilen vanaf de Euromast. Een adrenalinekick van jewelste, dat krijg je hier zeker.

4. Het stadshuis

Het stadshuis van Rotterdam is iets minder bekend onder het grote publiek, maar dit maakt het zeker niet minder indrukwekkend. Het stadhuis staat eigenlijk midden in de stad, toch lopen veel mensen er nog langs.

Nu is het gebouw natuurlijk al erg mooi om te zien, maar wat dit stadshuis echt bijzonder maakt is het aanliggende plein. Op dit plein kan je talloze kleine cafeetjes vinden waar je even een heerlijk drankje kunt drinken na een dag slenteren door de stad.

Wanneer de temperatuur onder nul zakt zal dit plein veranderen in een ijsparadijs, hier kan je dan ook vaak terecht voor een schaatsbaan. Erg leuk om ook eens over het plein te lopen!

5. De kubuswoningen

Er zijn verschillende kubuswoningen te vinden in de stad Rotterdam, echter weten veel mensen niet precies waar ze liggen.

Dit komt voornamelijk door het feit dat je iets verder moet lopen dan het centrum. Deze grappige huisjes zijn toch wel bijzonder om te zien, het komt nu eenmaal niet elke dag voor dat je een kubus als woning ziet.

Maak je geen zorgen, de woningen zijn van binnen natuurlijk wel gewoon vlak. Anders zou het een beetje lastig worden om er met plezier in  te wonen. Soms is het mogelijk om ook eens in een kubuswoning te kijken, al zijn hier geen specifieke data of tijden voor.

rotterdam 8050 1920

6. Diergaarde Blijdorp

Je hebt heel wat dierentuinen die je kunt bezoeken in ons land. Nu zijn deze vrijwel allemaal leuk om te bezoeken, maar als je echt eens een unieke dierentuin wilt bezoeken dan zal je een kijkje moeten nemen bij Diergaarde Blijdorp.

Deze dierentuin is misschien wel de meest uitgebreide dierentuin van heel Nederland. Het leukste aan het park is dat je alle mogelijke landen en dieren terug kunt vinden.

Neem een kijkje bij de ijsberen of aanschouw zelf de oerkracht van de tijger. Kortom, een bijzondere dierentuin die leuk is voor zowel jong en oud.

7. De Wilhelminapier

Op de laatste plaats staat de Wilhelminapier. Deze pier kan je vinden bij de Kop van Zuid, hét zakencentrum van de stad Rotterdam.

De Kop van Zuid is een deel van de oude haven die geheel voorzien is van nieuwe panden en wolkenkrabbers. Door de hippe en moderne uitstraling is dit echt een van de plekken die de stad Rotterdam een jeugdig karakter weet mee te geven.

In dit gebied vind je de Wilhelminapier. Deze pier is vandaag de dag de verzamelplaats van allerlei verschillende horecagelegenheden. Ook kan je hier het bekenede Luxor Theater vinden, ideaal voor een speciaal avondje uit.

Een bijzondere plek om te bezoeken, de Wilhelminapier is dan ook altijd gezellig druk. Tip: als je toch op de Kop van Zuid bent moet je zeker een kijkje nemen bij het New York Hotel, een van de mooiste hotels van het land!

Wat heeft Rotterdam jou te bieden?

Nu zijn dit natuurlijk nog lang niet alle bezienswaardigheden die je kunt vinden in de stad Rotterdam. Je kunt het beste met eigen ogen zien wat deze grote stad allemaal te bieden heeft.

Rotterdam is dan ook zeker een stad die je als het ware meerdere keren kunt ontdekken. Werken in Rotterdam is natuurlijk al helemaal top, op die manier zal je elke dag weer de Rotterdamse sfeer rondom je heen hebben.

Kijk dan ook zeker naar werkplekken in Rotterdam of er nog ruimte beschikbaar is voor jou of jouw bedrijf.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights