Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Top 7 bezienswaardigheden in Utrecht

| door

Utrecht, voor veel mensen is het een van de mooiste steden van het land. Door de karakteristieke uitstraling en de vele Hollandse eigenschappen is het echt een stad waar wij trots op kunnen zijn.

Deze schoonheid is uiteraard niet onopgemerkt gebleven, er zijn immers steeds meer toeristen te vinden in de stad. Ook zijn er een hele hoop mensen die ook wel zouden willen werken in Utrecht.

Zeker een aanrader, door de prachtige omgeving is dit een uitstekende plek om productief aan het werk te gaan voor jouw onderneming. Het kan natuurlijk zijn dat je nog nooit echt op sightseeing tour bent geweest in Utrecht.

Wil je dit toch een keer gaan doen dan hebben we voor jou hier de top 7 bezienswaardigheden in de stad!

1. De Dom van Utrecht

De Dom is natuurlijk nummer 1 met een reden op deze lijst, het is namelijk naast de Sint Jan in Den Bosch een van de mooiste kerken die het land kent.

Het grote voordeel van de Domtoren is dat je er niet alleen in kan, je kan er ook nog eens op. Je moet wel van klimmen houden, het zijn namelijk honderden kleine trappetjes die je op zal moeten klimmen.

Maar wanneer je eenmaal boven bent zal je deze klim helemaal vergeten zijn, je kunt dan pas echt even gaan genieten van de prachtige skyline van de stad. Zorg ervoor dat je wat later in de avond gaat, er iets niets mooier dan het zien van alle lichtjes die in de stad Utrecht aangaan wanneer de zon onder is gegaan.

dom 895938 1920

2. Botanische tuinen

Wat niet zo heel veel mensen weten is dat er een enorme botanische tuin te vinden is in de stad Utrecht.

Deze botanische tuin ligt bij de Universiteit van Utrecht, dit ligt net buiten het centrum van de stad. Als normale toerist kom je hier natuurlijk niet zo snel, dit zorgt er dan ook voor dat het lekker rustig is. Je kunt in de tuin genieten van de rust en van de stilte.

De vele vijvertjes, de hordes vlinders en de prachtige bloemen geven het een bijzondere uitstraling. Rondom de tuinen kan je diverse soorten eetaangelegenheden en cafeetjes vinden. Onder het genot van een lekker drankje kijken naar een prachtig groen uitzicht, wat is er nu beter dan dat?

3. Slot Zeist

De Gouden Eeuw is de belangrijkste periode die ons land ooit gekend heeft. Het is de periode van welvaart, van goud en van zilvervloten.

Het is ook de periode van Willem van Oranje, de voorvader van ons kleine Nederland. Als je echt een geschiedenis fan bent dan zou je zeker eens een bezoekje moeten brengen aan slot Zeist.

Slot Zeist is nog volledig intact gelaten, hierdoor kan je een kijkje nemen in de vertrekken van het kasteel zoals deze er vroeger ook bij hebben gelegen.

Wanneer je klaar bent met je rondleiding kan je nog een kijkje nemen in het aangrenzende park, hier vind je diverse schitterende fonteinen. Luxer dan dit zal je nergens anders vinden!

Slot Zeist

4. Ouwehands dierenpark Rhenen

Dierenpark Rhenen ligt misschien niet in het centrum van de stad Utrecht, maar het is nog altijd het dichtstbijzijnde dierenpark wat je in de regio rondom Utrecht kan vinden.

Dierenpark Rhenen is ideaal voor de mensen met kinderen, door de vele speeltuinen die over het park verspreid zijn is er meer dan genoeg om te doen.

Neem zeker een kijkje bij de ijsberen, hier staat het park namelijk bekend om. Het park zelf is prachtig vormgegeven en er zijn honderden soorten dieren te vinden die je allemaal eens in het echt zou moeten zien.

5. Hoog Catharijne

De meeste mensen die Utrecht binnenkomen met de trein lopen ongemerkt door Hoog Catharijne heen.

Zonde, het is namelijk een van de grootste winkelcentra die je kunt bezoeken in de stad Utrecht. In Hoog Catharijne zijn welgeteld 160 winkels te vinden, meer dan genoeg om de laatste kleding te vinden dus.

Ook vind je hier regelmatig een ijscokar die in de zomer mensen voorziet van heerlijke ijsjes, ideaal voor de mensen die na een dagje shoppen even tot rust willen komen. Door de grote verscheidenheid van zowel designer winkels als normale winkels is Hoog Catharijne een prettig winkelcentrum om doorheen te struinen.

6. Oudewater

Als je zelf niet in de regio rondom Utrecht woont dan is de kans vrij klein dat je ooit van Oudewater hebt gehoord.

Oudewater staat ook wel bekend als een ontzettend oud Hollands plaatje. Vandaag de daag kan je hier een kijkje nemen bij alle historische geheimen die de stad te bieden heeft.

Zo is het huren van een bootje om door de grachten te varen een van de leukste dingen die je kunt doen. aan de Vecht, dit is de rivier, kan je allerlei riante villa’s vinden. Ook zou je eens moeten kijken bij De Waag, dit is het gebouw waar vroeger heksen werden veroordeeld tot de brandstapel. Wel een beetje luguber, maar erg bijzonder om  te zien.

7. Fort bij Vechten

We hebben de Vecht al even kort genoemd, dit is de rivier die stroomt in de buurt van de stad Utrecht. Naast de vele grote huizen en villa’s aan het water kan je ook een kijkje nemen bij het Fort bij Vechten.

Dit is een fort wat afstamt uit het jaar 1869, al die tijd is het prachtig bewaard gebleven. Rondom het fort kan je allerlei soorten waterfonteinen en standbeelden vinden, er bijzonder om te zien.

In het fot zelf kan je terecht voor een rondleiding, hier zal je mee worden genomen op een reis door de tijd. Neem er zeker even de tijd voor, de grond van het fort is namelijk ruim 17 hectaren groot!

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights