Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Top 8 bezienswaardigheden in Amstelveen

| door

Amstelveen is niet meteen de bekendste stad van het land. Echter is het wel een van de leukere steden om te bezoeken.

Er zijn een hele hoop leuke bezienswaardigheden in deze stad te vinden. Niet zo raar natuurlijk dat er zoveel mensen willen werken in Amstelveen.

Wij zullen je vandaag de top 8 bezienswaardigheden laten zien van Amstelveen, er valt namelijk meer te beleven dan je in eerste instantie zou denken!

1. Broersepark

Voor gezinnen met kinderen is er in Amstelveen veel te ontdekken. Iedere expatfamilie moet het Broersepark bezoeken, het oudste park van Amstelveen.

Het heeft veel te bieden, zoals het zomerse Broersepark Family Festival. Het Amstebos is dé plek voor alle mogelijke vormen van entertaiment voor met de kinderen.

Ga bijvoorbeeld, dieren kijken bij geitenboerderij Ridammerhoeve, neem een boottocht in Miniport en slinger door de bomen in het Fun Forest. Als je deze zomer nog met jouw kids een dagje weg wilt dan kan dit in Amstelveen zeker.

2. Jan van der Togt museum

Het Jan van der Togt museum is een museum voor moderne beeldende kunst in Amstelveen.

Dit museum is gehuisvest in een stijlvol gebouw met een bijzondere uitstraling en is voorzien met de nieuwste collectie moderne glasschilderkunst en beeldhouwkunst. Uiteraard vind je hier ook alle mogelijke collecties van Jan van der Togt.

Het museum heeft ook speciale tentoonstellingen met werken van bekende en andere niet-populaire beeldende kunstenaars zoals Eugen Brand, Karel Appel Corneille Hugo Clau en Sam Francis.

Het is een echt kunstcentrum dat elk jaar steeds meer bezoekers over de vloer krijgt die willen genieten van alle werken van de verschillende kunstenaars.

3. Winkelcentrum Stadshart

Stadshart in Amstelveen is een van de grootste winkelcentra in de regio en heeft meer dan 200 winkels.

Het is gelegen nabij de A9 en is goed bereikbaar, er is ook veel parkeergelegenheid beschikbaar. Het centrum is grotendeels overdekt en biedt een grote verscheidenheid aan winkels zoals Zara, Guess, Swarovski, Nespresso, Rituals en nog veel meer.

Ook kan je hier het Cobra Museum vinden, daarnaast vind je in het complex een prachtige oude bioscoop. Een leuke stad bezoeken zonder te shoppen, dat kan natuurlijk niet!

4. Clara Maria Kaasboerderij

Je zou zeker eens moeten kijken bij de Clara Maria Kaasboerderij.  De boerderij ligt in het zuidwesten van Amsterdam, net buiten Amstelveen.

Het brengt je terug naar oude tijden met de oude paard en wagen en de ietwat saaie omgeving. Het is een echte boerderij met koeien, kippen, ganzen en andere boerderijdieren.

Bij Clara Maria krijg je ook te zien hoe klompen zijn gemaakt met antieke machines, je mag zelfs een handje helpen bij het maken. Dit maakt het een erg bijzondere plek om te bezoeken.

5. Cobra Museum

Het Cobra Museum in Amstelveen toont werken van oude meester zoals Karel Appel en Jan Sierhuis en organiseert heeft een hele hoop verschillende tentoonstellingen van internationale kunstenaars.

Het museum richt zich op moderne kunst en opende zijn deuren voor het eerst op 8 november 1995. Het museum verwijst naar de Cobrabeweging, een kunststroming uit de jaren ’40 die veel invloed had op de moderne kunst.

Het museum heeft een indrukwekkende collectie, daarnaast hebben ze een verhaal te vertellen over de beweging en de impact die het heeft gehad op de kunstwereld. Op de binnenplaats vind je een prachtige Japanse zentuin.

Deze tuin is ontworpen door Shinkichi Tajiri, het is echt een van de meest schitterende tuinen van heel Amstelveen.

Cobra museum

6. Indoor Golf Amstelveen

Wat moet je nu in Amstelveen doen als het regent? Dan moet je een kijkje neen bij Indoor Golf Amstelveen  natuurlijk!

Indoor Golf Amstelveen is een golfcentrum gelegen in Amstelveen. Het biedt 365 dagen per jaar een fantastische golfervaring in een prachtige golfhal.

De faciliteit omvat zes ultramoderne simulatoren van waaruit wedstrijden kunnen worden gespeeld op ‘s werelds mooiste golfbanen. Er zijn ook chipping gebieden, driving range, oefengreens en bunkers. Indoor Golf Amstelveen staat ook bekend om de toegankelijke manier van leren.

Dit maakt het super leuk om te bezoeken met je familie, kinderen of gewoon zelf!

7. De Riekermolen

Als je altijd al eens hebt willen zien hoe het er vroeger aan toe ging in de molen dan moet je een bezoekje brengen aan de Riekermolen.

De Riekermolen ligt midden in de polder, dit zou al een reden moeten zijn waarom je het zou moeten bezoeken. De omgeving van Amstelveen is niet voor niets prachtig om te zien, de uitgestrekte velden maken het een van de meest rustige gebieden van het land.

In de molen zelf krijg je alles te zien over hoe het in zijn werk gaat. Van de maaltechniek tot aan de manier waarop de wieken draaien, alles komt aan de orde. Zeker een aanrader als je toch in de buurt aan het fietsen bent.

waterway 2998237 1280

8. Wester Amstel

Wester Amstel is ook wel een buitenplaats die net buiten Amstelveen ligt, aan de oever van de Amstel. Het mooie aan deze plek is dat het een van de drie overgebleven buitenplaatsen is die men aan de oever kan vinden. Je kunt er een kijkje nemen als je wilt zien wat voor prachtige huizen hier staan. Tijdens een rondvaart met een bootje zal je langs alle mooie plekjes komen. Super leuk voor de dagen dat het lekker weer is, een rondje met de boot is immers altijd leuk om te doen. 

Je ziet dus wel dat er meer dan genoeg te zien en te beleven is in Amstelveen. Het is een van de kleinere plaatsen rondom Amsterdam, maar dit zou geen reden moeten zijn om dit stadje over te slaan.

Door het unieke karakter en de bijzondere uitstraling is dit een van de leukste plekjes van Nederland. Voor mensen die houden van de natuur is het al helemaal een must, de omgeving is namelijk schitterend om te zien. Deze bezienswaardigheden mogen dus zeker niet ontbreken tijdens jouw bezoekje aan Amstelveen!

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights