Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Top 8 bezienswaardigheden in Breda

| door

Breda is een van de oudste steden van ons land. Veel mensen weten het niet, maar deze stad is dan ook gelijk een van de leukste steden die je maar kunt bezoeken in Nederland.

In het centrum van de stad is er al een hele hoop te zien, om nog maar niet te beginnen over de prachtige bezienswaardigheden buiten de stad. Niet voor niets dat er zoveel mensen willen werken in Breda.

Wij laten je vandaag de top 8 bezienswaardigheden in deze stad zien. Zo weet je precies waar je heen moet gaan tijdens jouw bezoekje aan deze leuke stad in het zuiden van het land!

Grote of Onze Lieve Vrouwekerk

De Grote Kerk, het meest indrukwekkende gebouw van Breda, torent boven de stad uit en neemt een prominente plaats in het centrum van de oude stad in.

Hij is ontworpen in een prachtige gotische stijl, en van de buitenkant zijn er een hele hoop torentjes te vinden. Om nog maar niet te beginnen over de grote klokkentoren die ruim 97 meter hoog is.

Terwijl hij van buiten voorzien is van een gotische ontwerp, kan je in de kerk zelf juist een hoop elementen uit de renaissance terugvinden, met name de bankjes en het immense orgel.

Bovendien geven de tegelvloer, de sierlijke zuilen en de hoge plafonds het een mooie uitstraling mee. Zeker een leuke kerk om te bezoeken.

church 3638794 1920

2. Breda Begijnhof Museum

Veel Nederlandse steden hebben een Begijnhof, dit is meestal een afgesloten binnenplaats met een binnentuin.

Aan de zuidkant van het Valkenbergpark ligt het Breda Begijnhof Museum en het had niet meer traditioneel of karaktervol kunnen zijn. Rondom deze magische binnenplaats staan 29 leuke huisjes die uit de 19e eeuw bewaard zijn gebleven, en zelfs twee kleine kerken.

Deze gebouwen zorgen voor een charmante uitzicht en sluiten de binnenplaats perfect af. Centraal bij het Begijnhof ligt een kleine tuin met verschillende soorten planten en kruiden – een pittoresker en rustiger plekje in Breda vind je niet in de hele stad.

Zeker een leuke bezoekje waard!

3. Reptielenhuis De Aarde

Voor een ander soort attractie zal het Reptielenhuis zeker opwindend zijn en zorgen voor een interessant uitje met het gezin.

Het Reptielenhuis De Aarde, met een extreem goedkope entreeprijs en ligging aan de oostkant van Breda, biedt de perfecte gelegenheid om het centrum van Breda even uit te vluchten.

Binnen vindt u een super veel soorten reptielen waaronder schildpadden, alligators, slangen en gekko’s. Alle tanks van de dieren zijn zeer goed onderhouden, hierdoor kunnen de dieren op een prettige manier leven.

Voor kinderen is het super leuk om hier een bezoekje aan te brengen, het is toch even anders dan de andere uitjes in de regio.

4. Kasteel van Breda

In de 12e eeuw opgericht als vesting, dit kasteel in Breda staat er echt al voor een hele lange tijd. In de loop der jaren is het kasteel ook veranderd.

Dit heeft geleid tot het huidige gebouw dat in het centrum van de oude stad staat. Kenmerkend voor het kasteel zijn onder andere de Spanjaardengrachtpoort, de schitterende stadhouder poort bij de hoofdingang en de blokhuiswachttoren.

Er zijn leuke rondleidingen in het kasteel die je kunt volgen. Hier zie je onder andere het terrein, de galerie (met tentoonstellingen over de reizen van graaf Hendrik III) en de bibliotheek. Als een van de oudste gebouwen Breda is het kasteel zeker een bezoekje waard.

5. De Grote markt

Een marktplein is vaak het middelpunt van een stad, zo ook in Breda. De Grote Markt in Breda is een voorbeeld van hoe een mooie markt er uit hoort te zien: een grote kerk, , veel pittoreske winkeltjes, leuke straatjes en veel winkels, cafés, bars en restaurants.

Naast de fantastische bouwwerken van de Grote Kerk en de St. Antonius heeft dit plein ook een groot aanbod aan restaurants met gezellige terrasjes.

Ideaal om te genieten van een lekker eten, en om een beetje mensen te kijken natuurlijk.

shopping street 3784949 1920

6. Kasteeltje van Bouvigne

Hoewel de exacte oorsprong van dit kasteel en het terrein onbekend is, bestaat het kasteeltje van Bouvigne al sinds de jaren 1400.

Het kasteel is bijna sprookjesachtig om te zien. Het is slechts een enkel gebouw, maar het ligt perfect op een door de mens gemaakt meer. Dit maakt het dan ook erg  bijzonder gebouw om te zien.

Het lijkt net alsof de muren zinken in het water, hierdoor het lijkt alsof het drijft. Rondom het kasteel en het meer ligt een reeks prachtige tuin die open is voor het publiek.

7. Valkebergpark

Omgeven door grachten en het prachtige Begijnhof, Valkebergpark ligt op een toplocatie in het centrum van Breda. Het is een heerlijke plek om te wandelen en te genieten van de natuur.

Valkenberg is het belangrijkste park van Breda, er zijn dan ook een hele hoop dingen om te zien. Denk maar eens aan alle grote fonteinen, vijvers, verschillende soorten bomen en zelfs een stukje van de oude stadsmuur.

Bij de hoofdingang van het park staat het Baroniemonument. Dit is gebouwd ter herinnering aan de invloed die het Huis van Oranje in deze regio heeft gehad. Valkenberg is een geweldige plek om te bezoeken met je kinderen om even tot rust te komen.

Dé plek voor een gezellige picknick.

8. Poolse WO2 begraafplaats

Veel Poolse soldaten hebben tijdens de Tweede Wereldoorlog hun leven gegeven in Nederland, er zijn dan ook een hele hoop in het land te vinden In het westen van Breda ligt een kleine maar prachtige begraafplaats ter ere van de Poolse land- en luchtmacht die hier is omgekomen.

Dit monument is een rustige plek om na te denken en om na te denken over wat er tijdens de oorlog hier allemaal heeft plaatsgevonden. Houd het tijdens het bezoek wel netjes, ga niet de toerist uithangen.

Voor veel mensen is dit immers een plek waar familieleden begraven liggen, een beetje respect kan dus geen kwaad tijdens jouw bezoek.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights