Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Top 8 bezienswaardigheden in Groningen

| door

Groningen staat natuurlijk bekend als dé studentenstad in het noorden van het land. Nu is deze stad niet alleen leuk voor studenten, het is ook een uitstekende stad om te bezoeken tijdens jouw vakantie.

Werken in Groningen behoort niet voor niets tot een van de leukste dingen die je kunt doen. Nu is lang niet iedereen bekend met deze stad, het is dus tijd om eens wat dieper in te gaan op deze gezellige locatie.

In dit artikel laten we jou de top 8 bezienswaardigheden in Groningen zien.

1. De Martinitoren

De Martinitoren is een immense kerktoren die boven de stad Groningen uittorent en die hoort bij de Martinikerk.

Met een hoogte van ruim 97 meter is dit een van de hoogste gebouwen van de stad, het wordt dan ook beschouwd als dé trekpleister van de stad.

De toren, oorspronkelijk gebouwd in de jaren 1300, heeft een aantal vernielingen meegemaakt door de jaren heen, gelukkig is alles weer hersteld.

De toren is gebouwd in Romaanse stijl en heeft veel overeenkomsten met de Domtoren in Utrecht. Je kunt ervoor kiezen om de 260 treden naar de top van de klokkentoren te beklimmen om zo te genieten van het prachtige uitzicht over de stad Groningen.

groningen 348863 1920

2. De Prinsenhof

Deze prachtige renaissancetuin is een werkelijk waar prachtig om te zien en wordt beschouwd als de meest mooiste tuinen van Groningen.

De tuin is aangelegd in de jaren 1600 en is gelegen in het centrum van Groningen, vlakbij de Martinitoren en de Grote Markt. Vroeger behoorde het tot een klooster.

Binnen de muren van deze magische plek vind je een rozentuin, een kruidentuin en andere kleine tuintjes, die allemaal goed zijn onderhouden Het Prinsenhof is een locatie waar dichters jaarlijks samenkomen om hun nieuwe werken voor te lezen aan het publiek.

Voor de mensen die graag buiten in de natuur wandelen is dit een ware oase van rust. Prima voor tijdens het shoppen in de stad, even een frisse neus halen is nooit verkeerd.

3. Fort van Boutange

Heb je je je ooit afgevraagd hoe het zou zijn om te leven in een dorp in de vorm van een ster, een echt eeuwenoud voor?

Dan moet je zeker naar Boutange toe, dit is een speciaal gebouwd sterrenfort dat tijdens de Nederlandse opstanden in de jaren 1500 is gebruikt voor de bescherming van het noorden.

Op ongeveer een uur rijden en 60 km ten oosten van Groningen kan je dit bijzondere dorp vinden, het maakt het een van de meest speciale attracties op het platteland van Nederland.

Met minder dan 300 inwoners heeft Bourtange een fantastisch stervormig ontwerp en is het dorp volledig omgeven door een stervormige gracht die toegankelijk is via verschillende bruggen.

Als u een dagtocht vanuit Groningen wilt maken, dan is Bourtange een unieke en fascinerende ervaring.

4. Brouwerij Martinus

Brouwerij Martinus is een klein en bescheiden gebouw, maar biedt een goed inzicht in het brouwproces. Dit maakt het een fantastische plek om te genieten van een drankje.

Naast de interessante rondleiding door de brouwerij kan je ook genieten van een dorstlessend assortiment aan gebrouwen biertjes. Brouwerij Martinus is de plek om met een groep vrienden te gaan drinken, iets te leren over de geschiedenis en om te genieten van een proeverij.

Kwalitatief super lekker bier, een leuke inrichting en vriendelijk personeel. Wat wil je nog meer hebben? Niet voor niets een van de meest bekende plekken in de stad!

drinks 1746272 1920

5. Stripmuseum Nederland

Stripverhalen zijn natuurlijk grappig en interessant om te bekijken. Het Stripmuseum Nederland biedt een breed scala aan stripverhalen uit verschillende tijdperken en auteurs.

Het is gelegen in de Schildersbuurt in Groningen, ook wel in de buurt van de oude binnenstad en het Groninger Museum. Kunstwerken van bekende Nederlandse kunstenaars als Aloys Oosterwijk, Jheronimus Bosch en Rik Buter zijn hier te vinden.

Voor een leuke paar uurtjes en een interessante kijk op de wereld van de cartoons is dit echt de place to be.

6. Aa-Kerk

Aa-Kerk is een kerk die dateert uit de middeleeuwen. Het is een van de oudste overgebleven kerken van Groningen, gewijd aan Sint Nicolaas en gebouwd in de jaren 1200.

Het oorspronkelijke ontwerp werd begin 1400 vervangen door de huidige baksteenvorm. s’ Nachts is de kerk prachtig verlicht met een felgele lichten en torent ze boven alle andere gebouwen uit.

In de kerk vind je een strook wit metselwerk en in combinatie met allerlei verschillende soorten kleuren patronen en bogen. Dit maakt het een erg bijzondere kerk om te zien.

7. Noorderlicht Fotogalerie

Fotogalerijen zijn vaak briljante plekken om mooie foto’s van het historische of moderne leven te bekijken vanuit het perspectief van een fotograaf.

Direct naast de A-Kerk en midden in het centrum van Groningen kan je in de Noorderlicht Fotogalerie een prachtige collectie vinden van alle belangrijke culturele gebeurtenissen.

Zo kan je op dit moment in de galerie vier projecten zien die gericht zijn op de Amerikaanse presidentsverkiezingen van fotograaf Mark Peterson. Door de vele verschillende soorten tentoonstellingen, die altijd wisselen, is er genoeg te zien en te beleven.

Dit maakt het een uitstekende plek om te bezoeken.

8. De Tasmantoren

De laatste plek die je zeker moet zien in Groningen is de Tasmantoren. Het bijzondere aan deze toren is dat hij een stuk moderner is dan alle andere gebouwen in de stad.

Dit geeft het een zeer bijzondere uitstraling mee, een uitstraling die men niet zo snel in andere steden zal vinden. Het is niet echt een bezienswaardigheid waar je een bezoekje binnenin kunt brengen, het is namelijk gewoon een appartementencomplex.

Niemand houd je natuurlijk tegen als je op een van de bovenste verdiepingen een fotootje maakt van het uitzicht. Je kunt de toren al ver van buiten de stad zien, dit maakt het een van de grootste en hoogste gebouwen uit de regio.

groningen 1305598 1920

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights