Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Top 8 bezienswaardigheden in Nijmegen

| door

Nijmegen is nog altijd de oudste stad van heel Nederland. Het is een stad met een rijke geschiedenis, echter is er een hoop verloren gegaan tijdens de oorlog.

Dit betekent natuurlijk niet dat Nijmegen een saaie stad is om te zien! Integendeel, er komen een hele hoop mensen in Nijmegen om de stad zelf eens te ontdekken.

Misschien wil jij deze stad ook wel eens een keer bezoeken, of misschien wil je zelfs wel werken in Nijmegen. Wij zullen je in dit artikel de mooiste bezienswaardigheden van Nijmegen laten zien, zo weet je wat je te wachten staat.

1. Plein 44

Plein 44 is het bruisende hart van de stad Nijmegen. Op dit plein kan je de leukste cafeetjes en terrasjes vinden.

Wanneer het zonnetje schijnt kan je hier dan ook veel toeristen en studenten vinden die even lekker van het weer genieten. Het mooie van dit plein is dat de gebouwen die eromheen staan nog steeds intact zijn. Dit geeft het een authentieke uitstraling mee.

Voor de mensen die willen shoppen is dit plein een mooi beginpunt, eigenlijk komen alle winkelstraten van de stad op dit centrale plein uit.

2. Kronenburger park

Een bezoekje aan het Kronenburger park mag zeker niet ontbreken tijdens jouw bezoek aan de stad Nijmegen.

Dit is een van de grotere stadsparken van heel Nederland, dit maakt het dan ook al bijzonder om te zien. Maar het mooiste aan dit park zijn de torens die hier te vinden zijn.

Deze oude wachttorens dienden vroeger om overzicht te houden op de omgeving. Nu zijn ze nog altijd geopend om een prachtig uitzicht te geven over de stad. In de zomer kan je overal in het park even genieten van het zonnetje, niets leukers tijdens een dagje slenteren door de stad.

3. Het Museum Valkenhof

Het Museum Valkenhof is iets minder bekend onder het grote publiek, hierdoor is het dan ook  vrijwel altijd relatief rustig.

Zoals je misschien wel weet was Nijmegen vroeger de grootste Romeinse stad in ons land. Als je het leuk vindt om meer te weten te komen over de geschiedenis van deze stad dan mag een bezoekje aan het Museum Valkenhof zeker niet ontbreken.

Door de vele verschillende voorwerpen en tentoonstellingen zal je een goed beeld krijgen over hoe het hier vroeger uit heeft gezien.      

4. Het stadshuis

Het stadshuis in Nijmegen bevindt zich in het centrum van de stad, hierdoor kom je er vaak al langs wanneer je door de stad loopt.

Het bijzondere aan dit specifieke stadshuis is dat het al een ontzettend lange tijd meegaat en nog altijd dient als stadshuis. De vele gouden versieringen in combinatie met de rode ruiten geven het een bijzondere uitstraling.

Het is mogelijk om rondom het stadshuis een hapje te eten bij verschillende restaurantjes, dit zorgt ervoor dat je in alle rust kunt genieten van de omgeving van het stadshuis.

statue 2886286 1920

5. MuZIEum

Als jij altijd al hebt willen weten hoe het nu precies voelt om zelf blind te zijn dan zou je zeker eens binnen moeten wippen bij MuZIEum.

De naam zegt het eigenlijk al wel, in dit museum staat alles in de trend van zien. Het is bijzonder om jezelf eens te positioneren in een blind persoon, op die manier kom je erachter hoe blij je eigenlijk mag zijn dat je wel kunt zien.

Het is een relatief klein museum, hierdoor is het de uitgelegen plek om even snel binnen te kijken. Tijdens het bezoek zal je leren hoe je jouw andere zintuigen kunt gebruiken wanneer je zicht weg is.

6. Sint-Stevenskerk

De oudste kerk die je in Nijmegen kunt vinden is de Grote of Sint-Stevenskerk. Aangezien hij gebouwd is op een heuvel lijkt deze kerk nog hoger dan dat hij daadwerkelijk is.

De bouw van deze kerk gaat al terug naar de 13 eeuw, dat is een tijdje geleden dus! Door de jaren heen is er natuurlijk wel een hoop aangepast en gerestaureerd.

We zien dat de kerk tijdens de oorlog aardig wat schade voor haar kiezen heeft gehad, echter is hier vandaag de dag vrij weinig van te zien. Door de vele versieringen en de grote uitstraling is het zeker een bijzondere plek om te zien. Vooral als je de geschiedenis in het achterhoofd houd.

7. De Hortustuin

En wat nu als je juist geen zin hebt in al die gebouwen? Mocht dit het geval zijn dan zou je eens moeten kijken in de Hortustuin.

Dit is een van de grotere tuinen die men kan vinden in Nijmegen. Het bijzondere van deze botanische tuin is dat het ontworpen is door een grote groep biologen van de Nijmeegse universiteit.

Hierdoor krijgt het een bijzondere uitstraling, alles wat je hier vindt is zo ingericht om de planten en dieren volkomen te beschermen. Een prachtige vijver inclusief een moerasgebied, dit maakt het erg bijzonder om te zien.

Wat ook leuk is, is dat je hier in de tuin verschillende workshops kunt volgen. Zo leer je ook nog eens iets tijdens het wandelen. Houdt er wel rekening mee dat het een open tuin is, het moet dus wel droog zijn tijdens je bezoekje.

8. De Vierdaagse

Deze bezienswaardigheid is maar enkele dagen van het jaar beschikbaar, echter is dit zeker iets wat je niet mag missen.

De vierdaagse is in Nijmegen het grootste feest van het jaar. Het is natuurlijk de grootste wandelvierdaagse van het land. Maar dit niet alleen, het is namelijk ook de periode waarin vrijwel iedereen in Nijmegen gaat feesten.

De Vierdaagse feesten staan bekend om de vele artiesten en de gezellige sfeer. Overdag kan je een kijkje nemen bij alle wandelaars, in de avond kan je daarentegen weer lekker uit je plaat gaan bij de leukste hitjes. Zeker een leuke activiteit voor alle jongeren die wel eens de sfeer van Nijmegen willen proeven.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights