Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Tot 60% besparing door huisvesting in verzamelgebouw

| door

Dit artikel is geschreven door Eduard Schaepman, Chief Tribes.nl

tribes eduard schaepman

In het huidige onstabiele wereldje met weinig rooskleurige vooruitzichten moeten niet alleen consumenten de broeksriem aanhalen.

Ook ondernemingen zijn steeds meer prijsbewust en moeten snel kunnen inspelen op de veranderende behoeften van de markt.

Flexibele werkplekoplossingen kunnen bedrijven hierbij helpen. Als we weten dat kantoorruimte gemiddeld 40% uitmaakt van de totale bedrijfskost, dan vraag ik mij af waarom niet meer ondernemingen gebruik gaan maken van flexibele werkplekoplossingen om zo hun bedrijfskosten te reduceren.

Ook zijn deze bedrijven minder vatbaar te zijn voor de economische veranderingen.

[the_ad id=’28752′]

Gemiddelde werkplek kost 11.000 euro per jaar

Per jaar betalen Nederlandse bedrijven gemiddeld 11.000 euro per werkplek. Hiermee heb ik het dan over de totale kost van de werkplek, dus niet enkel de huur en infrastructuur, maar evenzeer de paperclips, de koffie, de schoonmaak, het vervangen van de lampen…

Dit kan heel wat goedkoper, zeker als je weet dat kantoorgebouwen in de EU slechts 30% van de tijd effectief benut worden. Denk maar aan de vergaderzalen die een groot deel van de dag blijven leegstaan.

Dit laatste blijkt uit de Europese studie “efficiënt werken in de 21ste eeuw” die werd uitgevoerd door de Britse Durham Business School.

Flexibele werkplekken minder dan 1,3 % van totale kantoorverhuur

Toch maakt de markt van flexibele kantoorruimte in de Benelux nog steeds minder dan 1,3 % uit van de totale markt van kantoorverhuur. Dit terwijl deze markt in de Verenigde Staten al 25% van de totale markt van kantoorverhuur vertegenwoordigt. In London zelf zijn al meer zoo aanbieders van flex plekken.

Flexibel werken heeft nog tal van andere voordelen: flexibele werkers brengen minder tijd in de files door waardoor ze minder stress kennen en er bovendien minder CO2-uitstoot is.

Bovendien bleek uit de studie “efficiënt werken in de 21ste eeuw” dat werknemers die zelf een werkplek mogen kiezen, productiever zijn.

Productiviteit verhogen en kosten verlagen met nieuwe manier van werken

In een tijd waarin bedrijven onder continu toenemende druk staan om de productiviteit van werknemers te verhogen en kosten te verlagen is dit dus mooi meegenomen.

Ik begrijp niet waarom zoveel bedrijven nog altijd blijven vasthouden aan de verouderde, vertrouwde manier van werken. De voordelen van flexibel werken in een bedrijfsverzamelgebouw zijn er.

Hebben onze ondernemers misschien koudwatervrees? Of niet?

Over KRV Kantoorproducten

KRV Kantoorproducten helpt ondernemers bij het vinden en inrichten van werkplekken.

Zo bestaat ons assortiment onder andere uit:

[su_spacer size=”10″]

En diverse vastgoedmarketing producten:

[su_spacer size=”10″]

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights