Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Voordelen van zakelijk glasvezel op kantoor

| door

Steeds meer ondernemers kiezen voor zakelijk glasvezel, maar waarom eigenlijk? Wat zijn de voordelen van zakelijk glasvezel? Traag of uitvallend internet is enorm vervelend natuurlijk.

Toch zijn er nog veel ondernemers die er regelmatig mee te maken hebben. Met alle gevolgen van dien, want wachten kost tijd en tijd is geld.

Daarnaast kan het humeur van de werknemers behoorlijk verslechteren als ze steeds geconfronteerd worden met slecht internet.

Een goede internetverbinding die snel werkt en niet uitvalt is dus noodzakelijk.

[the_ad id=’28752′]

Symmetrische werking

Het aantal storingen dat optreedt met zakelijk glasvezel is lager in vergelijking tot het ouderwetse ADSL bijvoorbeeld. Verschillende onderzoeken tonen aan dat glasvezel minder
storingsgevoelig is.

Goed nieuws dus wanneer je op zoek bent naar een zakelijke internetverbinding! Maar de verminderde kans op storingen is niet het enige voordeel van zakelijk glasvezel. Veel mensen weten niet dat glasvezel een symmetrische werking kent.

Dat betekent dat je met dezelfde snelheid kunt downloaden en uploaden. Hoe werkt dit precies? Als je besluit een 150 Mbit verbinding aan te vragen, dan kunt je dus downloaden
met 150 Mbit, maar ook uploaden met 150 Mbit.

Uitgebreid Service Level Agreement

Sommige providers bieden de mogelijkheid om een uitgebreid Service Level Agreement af te sluiten.

Wat heb je aan zo’n Service Level Agreement? Dit is een document waarin beide partijen afspreken hoeveel storingen er per jaar mogen optreden en hoe snel een storing verholpen dient te worden.

Uiteraard hangt er wel een prijskaartje aan zo’n Service Level Agreement. Toch is het voor sommige bedrijven interessant om zo’n SLA af te sluiten, vooral als internet van groot belang is binnen uw bedrijf.

Zakelijk glasvezel is enorm snel

In het rijtje voordelen van zakelijk glasvezel vinden we ook de snelheid. Zakelijk glasvezel is enorm snel, en kan dan ook ideaal gebruikt worden in combinatie met een server en veel werkstations bijvoorbeeld.

Uiteraard kan je kiezen uit verschillende pakketten die worden aangeboden. Als er veel mensen tegelijkertijd gebruik moeten maken van internet is het verstandig om voor een bovengemiddeld pakket te kiezen.

Zo weet je zeker dat er voldoende bandbreedte beschikbaar is voor alle medewerkers.

Netwerkspecialist inhuren

Met een zakelijk glasvezel aanvraag bent u er nog niet. Als u een goed intern netwerk wilt hebben is het verstandig om een netwerkspecialist in te huren.

Deze kan zorgen voor een goede installatie van de router, bekabeling, switches en randapparatuur.

Er komt nogal wat bij kijken als u een netwerk goed wilt inrichten. Een netwerkspecialist heeft de kennis in huis en weet precies hoe dit gerealiseerd moet worden. Zo weet je zeker dat de volledige snelheid die door uw provider wordt doorgegeven ook daadwerkelijk behaald wordt.

Zakelijk glasvezel vergelijken

Voordat zakelijk glasvezel geïnstalleerd kan worden op je bedrijfslocatie is het verstandig om het actuele aanbod van glasvezel te vergelijken.

Er zijn verschillende providers die zakelijk glasvezel aanbieden namelijk. De prijsverschillen kunnen groot zijn. Door te vergelijken kan je erachter komen welke provider het goedkoopst is.

Overigens is het ook belangrijk om niet alleen naar de prijs te kijken, maar ook naar het kwaliteitscijfer.

Over KRV Kantoorproducten

KRV Kantoorproducten helpt ondernemers bij het vinden en inrichten van werkplekken.

Zo bestaat ons assortiment onder andere uit:

[su_spacer size=”10″]

En diverse vastgoedmarketing producten:

[su_spacer size=”10″]

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights