Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Waar kan een letselschade advocaat bij helpen?

| door

Een letselschade advocaat kan u bijstaan bij het claimen van een schadevergoeding voor uw letselschade. Is er sprake van een aansprakelijke partij?

Dan kan een letselschade advocaat in Amsterdam ervoor zorgen dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft.

Oorzaken letselschade

Bij letselschade moet u denken aan letsel door:

  • Een verkeersongeval
  • Een bedrijfsongeval
  • Een medische fout
  • Een productie fout
  • Mishandeling

Vooral in het verkeer en op de werkplek gebeuren veel ongelukken. Meestal is er in die gevallen sprake van een aansprakelijke partij, oftewel iemand die het ongeluk heeft veroorzaakt.

De verzekeraar van de aansprakelijke partij moet de schade die geleden is vergoeden. Een letselschade advocaat kan ervoor zorgen dat er een eerlijke vergoeding komt en dat alles volgens de regels verloop.t

Letselschade advocaat bij verkeersongeval

Bij een verkeersongeval kan het soms lastig zijn om een aansprakelijke partij aan te wijzen. Bent u aangereden terwijl de persoon die u aanreed door rood reed? Dan is het vrij duidelijk wie de aansprakelijke partij is.

Maar bent u betrokken bij een kop-en-staart botsing, dan is het moeilijker te bepalen wie “de schuldige” is. Stopte de voorste auto opeens of reed de tweede auto te dicht achter de voorste auto.

Een letselschade advocaat in Zaanstad kan u bijstaan bij het proces. Let er op dat er, indien er geen aansprakelijke partij kan worden aangewezen, er ook geen schadevergoeding kan worden geclaimd.

Schadeposten letselschade

Bij het aanvragen van een schadevergoeding is het belangrijk dat alle schadeposten worden meegenomen. Veel mensen vergeten bepaalde posten, waardoor er veel gemaakte kosten niet worden vergoed en daardoor in de problemen komen.

Het helpt wanneer u bonnetjes bewaard en een notitieboekje bijhoudt met alles wat u moet betalen.

Hier horen ook indirecte kosten ten gevolge van een ongeval bij, zoals bijvoorbeeld de kosten voor een schoonmaakster, omdat u zelf niet meer kunt schoonmaken.

Kosten letselschade advocaat

Het inschakelen van een advocaat kan ook als “schadepost” worden beschouwd en wordt in de meeste gevallen ook vergoed door de (verzekeraar van) de aansprakelijke partij.

U kunt ook aanspraak maken op een pro deo zaak, zodat de kosten voor de advocaat gedeeltelijk worden vergoed. De Raad voor Rechtsbijstand bepaalt of u in aanmerking komt op basis van uw inkomen.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights