Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Waarom een goed vertaald huurcontract essentieel is

| door

Sta je op het punt een huurcontract te ondertekenen? Of ga jij zelf een kantoorpand verhuren aan bijvoorbeeld een buitenlandse partij?

Dan is niet alleen het opstellen van een volledig huurcontract belangrijk, ook het vertalen van dit document is essentieel. De rechten van zowel de huurder als de verhuurder moeten duidelijk zijn voor alle partijen. Een goed vertaald huurcontract van juridisch vertaalbureau Machielsen helpt hierbij.

Wat staat er in een huurcontract?

Een huurcontract kent meerdere vormen en kan worden opgesteld voor een breed aantal zaken, van het huren van een enkele ruimte tot een volledig kantoorpand. Ga je een kantoorruimte huren of verhuren?

In het contract wordt standaard een aantal zaken opgenomen, zoals de gegevens van de huurder en verhuurder, het adres en de bestemming van het pand. Ook het huurbedrag en de manier van betalen staan uiteraard in het huurcontract. De ingangsdatum en regels omtrent de beëindiging van het contract zijn ook standaard vermeld.

Kortom: met een contract leg je alle afspraken voor de (ver)huur vast.

Een juridische vertaling laten maken

Zijn er internationale partijen betrokken bij de deal? Dan is het van belang om je huurcontract te laten vertalen. Op miscommunicatie en eventuele andere (financiële) problemen zit je natuurlijk niet te wachten.

Een huurcontract is een belangrijk juridisch document. Zowel de rechten als plichten van alle partijen zijn hierin opgenomen. Veel huurcontracten worden beëdigd vertaald. Sterker nog: dit is vaak verplicht vanwege de officiële status van het document.

Een beëdigde vertaling is ondertekend door een vertaler die op basis van ervaring en opleiding door een rechtbank is beëdigd. Laat je jouw contract door een beëdigde vertaler vertalen, dan weet je zeker dat het rechtsgeldig is.

Een apostille op je huurcontract

Moet een legaal en vertaald huurcontract nog aan andere eisen voldoen? Ja. Meestal heb je ook nog een apostille nodig. Een apostille is een stempel van de rechtbank die het document als authentiek verklaart.

Veel (buitenlandse) instanties vereisen dat een huurcontract niet alleen wordt vertaald, maar ook een apostille heeft.

Kies een juridisch vertaalbureau

Welke rol je ook hebt binnen het huurcontract van een kantoorpand, je wilt er zeker van zijn dat de vertaling aan strenge eisen voldoet. Kies daarom voor een vertaalbureau dat altijd twee native speakers inzet die zijn gespecialiseerd in juridische vertalingen.

Een professioneel vertaalbureau houd ook rekening met zaken als geheimhouding en discretie. Uiteraard mag niet iedereen zomaar toegang krijgen tot het huurcontract. Jouw bestanden worden daarom veilig opgeslagen en er wordt enkel volgens de AVG-richtlijnen gecommuniceerd.

Een huurovereenkomst is een belangrijk document dat duidelijk moet zijn voor iedereen. Door te kiezen voor het juiste vertaalbureau, weet jij zeker dat het in ieder geval niet aan de vertaling ligt.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights