Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Waarom elke makelaar een mobiele app zou moeten hebben

| door

De core-business van elke makelaar is het verkopen of verhuren van zoveel mogelijk woningen of kantoorpanden.

Het onroerend goed wordt doorgaans aan de mand gebracht door middel van krantenadvertenties, social media en een website.

De volwassen vastgoedmakelaars hebben in veel gevallen het online kanaal goed op orde. Vastgoedmarketing wordt ingezet waarbij kanalen zoals SEO (zoekmachine optimalisatie) en SEA (zoekmachine adverteren) een belangrijke rol spelen.

[the_ad id=’28752′]

Mobiele kanaal

Echter wordt een ander belangrijk kanaal vaak over het hoofd gezien: het mobiele kanaal. Vandaag de dag is ruim 90% van de Nederlanders in het bezit van een smartphone.

Hierdoor biedt een mobiele app kansen voor elke makelaar.

De Funda app

De meest bekende vastgoedapp is die van Funda. In deze mobiele app wordt zowel de zakelijke als particuliere markt bedient. Deze app staat in de top 10 in de Apple App Store. Dit geeft aan dat er wel degelijk behoefte is aan een overzicht van het vastgoed aanbid via een mobiel apparaat.

Hoewel het als makelaar mogelijk is om het eigen aanbod in deze app te laten tonen is het natuurlijk beter om een eigen app te ontwikkelen. Hierdoor hoeft er niet geconcurreerd te worden met het aanbod van andere makelaars. Naast minder concurrentie kan er ook nog eens worden bespaard op courtage en de advertentiekosten.

De toepassingsmogelijkheden van een makelaars-app

De meeste NVM-makelaars hebben een website waarop het huizen of kantoren aanbod wordt getoond. Echter biedt een mobiele app diverse voordelen ten opzichte van een website. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een zoekopdracht op te slaan.

Op deze wijze kan er een profiel worden gemaakt van een gebruiker waarbij er een voorkeur kan worden aangegeven voor een straal rondom een plaats, huur- of koopprijs en vloeroppervlakte. Wanneer er een nieuw aanbod is vrijgekomen die voldoet aan de zoekvraag van de gebruiker kan deze automatisch op de hoogte worden gesteld door middel van push notificaties op de smartphone.

Doordat er een snelle doorlooptijd kan worden gerealiseerd is zijn andere advertentie-inspanningen overbodig. Daarnaast biedt een app de mogelijkheid om te reageren op een woning of kantoor en een bezichtiging in te plannen.

Dit artikel is geschreven door Laurenze Meskers, Coffee IT

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights