Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Waarom loonadministratie en HR software gebruiken?

| door

Als jij als ondernemer de HR perikelen en de loonadministratie in eigen beheer wilt houden, is het verstandig om gebruik te maken van een software pakket dat hier op aan sluit.

Dit soort software kan namelijk uitstekend bijdragen aan het vormgeven van efficiënte werkprocessen en laat dat nou net zijn waar je als werkgever om zit te springen. Daarom vertellen we er in dit artikel meer over.

Goede loonadministratie software is onmisbaar

Voor veel ondernemers is de salarisadministratie een grote last. Je wilt je medewerkers op tijd uitbetalen maar eigenlijk heb je helemaal geen tijd om je hier mee bezig te houden laat staan dat je hier eigenlijk wel voldoende kennis voor in huis hebt.

Dat het iedere maand weer goed gaat, mag een wonder heten. Met een goede loonadministratie software kun je als ondernemer enorm veel tijd besparen op deze terugkerende routine taken.

De loon software zorgt voor een nagenoeg automatische betaling van salaris en een bijna volledig zelfstandige opgave van loonbelasting. Hierdoor kun je je als ondernemer volledig focussen op andere zaken waar je wel veel kennis van in huis hebt.

Ook HR software is van toegevoegde waarde

Naarmate je bedrijf groeit, zul je ontdekken dat je steeds meer te maken krijgt met zaken als HR. Het probleem hierbij is echter dat je als drukke ondernemer hier nauwelijks tijd voor hebt.

Dit soort werkzaamheden vormen immers geen primaire inkomstenbron. Het zou dus fijn zijn als deze processen sneller uitgevoerd zouden kunnen worden. HR software kan hier zeer goed bij helpen. Zo heb je alle data en personeelsgegevens veilig op één plek in de cloud opgeslagen en zijn deze te allen tijde online beschikbaar.

Je kunt deze software ook heel gemakkelijk koppelen aan je loon software voor een volledig automatische loonverwerking en verlofregistratie. Tevens kun je gebruik maken van een HR workflow waardoor je geen enkele belangrijke taak meer vergeet.

Loon software en HR software een must voor veel bedrijven

Hoewel veel ondernemers deze bezigheden vaak als een grote last zien, is het wel zaak om de juiste aandacht aan deze administratieve taken te besteden.

Je medewerkers zullen het erg op prijs stellen als je je zaken als ondernemer op orde hebt. Hierdoor zou je bijna denken dat er geen andere keuze is dan dit soort taken uit te besteden aan een (vaak duur) administratiekantoor. Niets is echter minder waar.

Door gebruik te maken van de hierboven beschreven software kun je niet alleen een flinke kostenpost uitsparen, je bent daarnaast dus ook niet afhankelijk van een derde partij. Loon software en HR software zijn dan ook van grote toegevoegde waarde voor een bedrijf.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights