Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Waarop letten bij aankoop van een bureaustoel?

| door

Voor iedereen met een zittend beroep is een goede bureaustoel ontzettend belangrijk. Daarom kan je bij aankoop van een bureaustoel het beste kiezen voor een ergonomische model die je op het lichaam van de gebruiker kunt afstellen.

bureaustoel

Een ergonomische bureaustoel voorkomt veel voorkomende klachten als een stijve nek, rugpijn en verkrampte schouders. Het belang voor een goede bureaustoel is waarschijnlijk wel duidelijk, maar waarop moet je letten bij aankoop van een bureaustoel?

Verstelbare onderdelen

Een van de belangrijkste punten waarop je moet letten is de verstelbaarheid van een bureaustoel. Ergonomische bureaustoelen zijn vaak helemaal naar je lichaam af te stellen.

Dit zorgt voor een goede ondersteuning van je rug, nek en armen. Let bij aankoop van een bureaustoel goed op welke onderdelen er allemaal verstelbaar zijn. Het is belangrijk dat de armleuningen, zitting en rugleuning verstelbaar zijn.

Dit maakt het mogelijk dat je de stoel zo kan instellen dat je in een gezonde zithouding kunt werken. Op Bureaustoel-shop.be vind je een ruim assortiment verstelbare bureaustoelen van topkwaliteit.

Met of zonder armleuningen?

Bureaustoelen zijn verkrijgbaar met of zonder armleuningen. Twijfel je tussen beide opties? Dan maken wij de keuze makkelijker.

Als je veel achter een bureau werkt, dan zijn armleuningen absoluut nodig voor een gezonde werkhouding. Ga je op een werkdag regelmatig staan? Dan kan een stoel zonder armleuningen de voorkeur hebben.

Uitproberen

Voordat je een bureaustoel koopt is het belangrijk om deze goed uit te testen. Het is mogelijk om dit even in een showroom te doen, maar veel beter kan je een bureaustoel bestellen die je een x-aantal dagen kan uittesten.

Tijdens een werkdag merk je vaak sneller of een bureaustoel comfortabel zit of niet.

Denk aan het onderstel

Het onderstel is een onderdeel van een bureaustoel waar eigenlijk weinig naar gekeken wordt bij de zoektocht naar een goede bureaustoel. Toch is het een belangrijk onderdeel. Voor welk soort wieltjes kies je?

En van welk materiaal is het onderstel gemaakt? Verder is het belangrijk om te kiezen voor een bureaustoel met vijf poten. Deze zijn stabieler dan modellen met vier poten.

Budget

Bij de zoektocht naar de ideale bureaustoel is de prijs natuurlijk ook niet onbelangrijk. Bureaustoelen zijn verkrijgbaar in vele verschillende prijsklassen. Het kiezen voor de goedkoopste bureaustoel raden wij sterk af.

Vaak bieden deze bureaustoelen niet de mogelijkheid om in de beste werkhouding te zitten. Daarom is ons advies het zoeken naar een bureaustoel met een goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights