Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Zo houd je de warmte buiten met zonwering!

| door

Kan de temperatuur bij jou thuis flink oplopen? En overweeg je een airco aan te schaffen? Niet doen! Airco’s slurpen stroom. Dat is niet alleen slecht voor je portemonnee, maar ook voor het klimaat.

Er bestaat een veel duurzamere manier om de warmte buiten te houden: Zonwering. In dit artikel vertellen we je welke zonwering de beste keuze is.

Binnenzonwering

De meest voor de hand liggende optie is binnenzonwering. Zonwering aan de binnenkant van het raam heeft immers meerdere functies. Niet alleen houdt het de zon tegen. Ook nieuwsgierige blikken worden geweerd. Bovendien is raambekleding erg bepalend voor de sfeer die je wil creëren.

De meeste isolatie verkrijg je door te kiezen voor duo plisségordijnen. De stilstaande lucht tussen de twee lagen stof vormt een barrière. Op deze manier wordt zowel kou als hitte tegengehouden. Voor de hoogste isolatie kies je het best voor Luxaflex Architella Duette Shades.

Dit zijn duo plisségordijnen met een dubbele laag stof. Hierdoor verkrijg je dubbel zoveel isolatie. Ook overgordijnen zijn warmtewerend. Wel zit er verschil in isolatie tussen verschillende stofsoorten. Hoe dikker de stof, hoe beter de warmte wordt geweerd. Ook verduisterende rolgordijnen zijn een goede manier om de zon te weren. Voor optimale isolatie kies je echter beter voor duo plisségordijnen of overgordijnen.

Buitenzonwering

Nog effectiever tegen de bestrijding van hitte in huis, is buitenzonwering. Dit type zonwering weert de zon al voordat het glas is bereikt. Dit voorkomt dat het glas opwarmt. De populairste vormen van zonwering aan de buitenkant zijn rolluiken en zonneschermen.

Rolluiken zijn vooral gewild bij slaapkamers. Rolluiken hebben namelijk tevens een verduisterende functie. Dit is heel bevorderlijk voor je nachtrust. In een donkere kamer maakt je lichaam namelijk meer van het slaaphormoon melatonine aan. In de woonkamer is volledige verduistering vaak niet gewenst.

Voor deze ruimte is een screen een goed alternatief. Van buiten lijkt het alsof een screen volledig verduistert. Je kunt overdag namelijk niet naar binnen kijken. Van binnen kan je daarentegen prima naar buiten kijken. Privacy zonder verlies van zicht naar buiten dus!

De allerbeste manier om warmte te weren is een combinatie van beide: Binnen- én buitenzonwering. Rolluiken én plisségordijnen bijvoorbeeld.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights