Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Wat is een flexkantoor en waarom kan het handig zijn?

| door

Een flexkantoor is een soort kantoorruimte die je op afroepbasis kunt huren. In plaats van een vaste werkplek te hebben, kun je bij een flexkantoor een werkplek reserveren wanneer je dat wilt. Dit is vooral handig als je niet elke dag op kantoor werkt of als je tijdelijk in een stad bent en geen vaste werkplek hebt.

Flexkantoren zijn tegenwoordig steeds populairder, vooral onder zelfstandigen en kleine bedrijven. Ze bieden een betaalbare en flexibele manier om toch professioneel te werken zonder dat je hoeft te investeren in een vaste werkplek. Bovendien zijn flexkantoren vaak goed uitgerust met moderne faciliteiten, zoals high-speed internet, printers en koffiezetapparaten.

Verschillende soorten

Er zijn verschillende soorten flexkantoren, afhankelijk van wat je zoekt. Sommige zijn gericht op individuele werkplekken, terwijl andere kantoorruimtes bieden voor grotere teams. Er zijn ook flexkantoren die speciaal zijn ingericht voor bepaalde doelgroepen, zoals freelancers of start-ups.

Een flexkantoor is dus een handige optie als je op zoek bent naar professionele en flexibele werkplekken. Het is een goedkopere manier om toch professioneel te werken zonder dat je hoeft te investeren in een vaste werkplek, en je kunt er vaak gebruikmaken van moderne faciliteiten. Als je op zoek bent naar een flexkantoor, zijn er verschillende opties om uit te kiezen afhankelijk van wat je zoekt.

Voordelen

Er zijn verschillende voordelen aan het gebruik van een flexkantoor. Ten eerste biedt het een flexibele manier om te werken. Als je niet elke dag op kantoor werkt of als je tijdelijk in een stad bent, kun je een werkplek reserveren wanneer je dat nodig hebt zonder dat je hoeft te investeren in een vaste werkplek. Dit kan vooral handig zijn als je bijvoorbeeld vaak onderweg bent voor je werk en niet altijd in dezelfde stad bent.

Daarnaast zijn flexkantoren vaak goed uitgerust met moderne faciliteiten, zoals high-speed internet, printers en koffiezetapparaten. Dit kan het werken op kantoor een stuk gemakkelijker maken. Bovendien kun je vaak ook gebruikmaken van gemeenschappelijke ruimtes, zoals vergaderkamers en koffiehoeken, wat het sociale aspect van het werken kan versterken.

Tot slot kan het gebruik van een flexkantoor ook financieel voordelig zijn. In plaats van dat je moet investeren in een vaste werkplek, kun je bij een flexkantoor alleen betalen voor de tijd dat je daadwerkelijk gebruikmaakt van een werkplek. Dit kan vooral handig zijn als je bijvoorbeeld tijdelijk in een stad bent en geen vaste werkplek hebt.

Nadelen

Er zijn ook enkele nadelen aan het gebruik van een flexkantoor waar je rekening mee moet houden. Ten eerste kan het soms moeilijk zijn om een werkplek te reserveren op momenten dat je die nodig hebt, vooral als het flexkantoor populair is en veel gebruikt wordt. Dit kan betekenen dat je soms moet wachten voordat je een werkplek kunt gebruiken of dat je wellicht op een andere locatie moet werken.

Daarnaast kan het werken in een flexkantoor soms een minder professionele indruk maken dan werken in een vaste kantoorruimte. Als je bijvoorbeeld afspraken hebt met klanten of zakenpartners, kan het soms moeilijker zijn om een professionele indruk te maken als je in een flexkantoor werkt.

Tot slot kan het werken in een flexkantoor soms ook minder sociaal zijn dan werken in een vaste kantoorruimte, omdat je wellicht niet elke dag op dezelfde plek werkt en dus minder vaak in contact komt met andere mensen. Dit kan het sociale aspect van het werken op kantoor soms wat verminderen.

Al met al zijn er zowel voordelen als nadelen aan het gebruik van een flexkantoor. Als je op zoek bent naar een flexibele en betaalbare werkplek, kan een flexkantoor een goede optie zijn, maar je moet wel rekening houden met de mogelijke nadelen die het kan hebben.

Tips

Als je op zoek bent naar een flexkantoor, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar de locatie van het flexkantoor. Als je bijvoorbeeld vaak afspraken hebt met klanten of zakenpartners, is het handig om een flexkantoor te kiezen dat goed bereikbaar is en dichtbij de belangrijke verkeersaders ligt.

Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar de faciliteiten die het flexkantoor biedt. Zoek je bijvoorbeeld naar een werkplek met high-speed internet, printers en koffiezetapparaten? Of zoek je misschien naar een flexkantoor met gemeenschappelijke ruimtes, zoals vergaderkamers en koffiehoeken? Zorg ervoor dat het flexkantoor aan je wensen voldoet.

Tot slot is het ook belangrijk om te kijken naar de kosten van het flexkantoor. Vergelijk verschillende flexkantoren om te zien welke het beste bij je budget past. Houd ook rekening met eventuele extra kosten, zoals parkeerkosten of kosten voor het gebruik van gemeenschappelijke ruimtes.

Al met al zijn er dus een aantal dingen waar je op moet letten als je op zoek bent naar een flexkantoor. Kijk naar de locatie, de faciliteiten en de kosten om het flexkantoor te vinden dat het beste bij je wensen past. Ik hoop dat dit je helpt bij het vinden van een geschikt flexkantoor. Veel succes!

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights