Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Wat is mijn huis waard?

| door

Wellicht overweeg je om jouw huis te verkopen. Dan wil je weten wat jouw huis waard is, want een nauwkeurige waardebepaling is een uitstekende basis voor het bepalen van de verkoopprijs.

Het bepalen van de warde van jouw huis moet gedaan worden door een lokaal erkende makelaar. Een lokaal erkende makelaar kan door zijn jarenlange ervaring, professionele werkwijze en uitgebreide marktkennis de waarde van jouw woning bepalen.

Hoeveel is mijn huis waard?

De waarde van jouw huis wordt bepaald door een aantal factoren. Factoren die van invloed zijn op de waarde van jouw woning zijn onder andere het bouwjaar, het type woning, de verplichtingen en rechten, de omgeving en de ligging, het bestemmingsplan en de verkoopwaarde van de huizen in de buurt.

Er zijn dus allerlei factoren die van invloed zijn op de waarde van jouw huis.

Ook van invloed op de waarde van jouw huis zijn het aantal vierkante meters, de aanwezigheid van extra’s, de indeling van het huis, de gebruikte materialen, de staat van onderhoud en de genomen energiebesparende maatregelen. Ook die factoren zijn van invloed op de waarde van jouw huis.

Bij het beantwoorden van de vraag “hoeveel is mijn huis waard’’ moet met al die factoren rekening worden gehouden.

Woningwaarde berekenen

Door het bepalen van de waarde van jouw huis kom je te weten wat de woningwaarde is. De woningwaarde van jouw huis is het bedrag dat je bij verkoop van het huis op dit moment zou kunnen vragen.

Weet je de woningwaarde? Dan heb je inzicht in welke woningen je, als vervolgstap, eventueel kunt kopen. Bij het bepalen van de woningwaarde moeten 3 stappen worden gezet:

  • Stap 1: Opnemen van de staat van jouw huis. Bij het opnemen van de staat van jouw huis wordt gekeken naar algemene eigenschappen en bouwkundige aspecten van jouw huis. Zo wordt er onder andere gekeken naar de constructie en de kwaliteit van de gebruikte materialen, de staat van onderhoud, de genomen energiezuinige maatregelen, de ligging en de omgeving en het bestemmingsplan.

[su_spacer size=”10″]

  • Stap 2: Controleren van de gegevens uit het Kadaster. De gegevens uit het kadaster, het openbare register van onder andere vastgoed, moeten kloppen. Die gegevens worden dus gecontroleerd. Er kunnen afwijkingen, zoals bijvoorbeeld de erfgrens met uw buren, worden geconstateerd. Ook de gegevens uit het Kadaster worden dus meegenomen in de waardebepaling van jouw huis.
  • [su_spacer size=”10″]

  • Stap 3: Hoe kan de woningwaarde nauwkeurig worden berekend? Door jouw huis te vergelijken met huizen in de omgeving die recentelijk zijn verkocht. Zowel de prijs en de snelheid waarmee deze woningen zijn verkocht, geven een beter beeld van de waarde van jouw woning.

Online waardebepaling van jouw huis

Je wilt een nauwkeurige waardebepaling van jouw huis. Tegenwoordig behoort een online waardebepaling van jouw huis tot de mogelijkheden. Kies je voor een online waardebepaling van jouw huis?

Bezoek dan de website https://watismijnhuiswaard.com. Op deze website vind je niet, zoals op veel andere websites, een online rekentool om de waarde van jouw huis te bepalen. Waarom niet? Omdat deze online rekentools vaak onbetrouwbaar zijn.

De met deze rentools berekende waarde is vaak niet reëel, omdat de berekening doorgaans gebaseerd is op gegevens die niet altijd up-to-date zijn. Wat heeft de website wel te bieden? Je wordt via de website in contact gebracht met makelaars die wonen in jouw postcodegebied.

Uiteraard zijn het allemaal erkende makelaars. Je bent dus verzekerd van een juiste waardebepaling van jouw woning. Je moet op de website jouw postcode en enkele persoonlijke gegevens invullen. Vervolgens kun je, door te klikken op “Aanvraag verzenden”, jouw aanvraag verzenden. Makelaars nemen dan contact met jou op.

Gratis waardebepaling van jouw huis

Natuurlijk wil je weten wat de kosten zijn van het aanvragen van een online waardebepaling. Aan het aanvragen van een online waardebepaling op de website https://watismijnhuiswaard.com zijn geen kosten verbonden.

Je ontvangt dus een gratis waarde indicatie van jouw woning. Het online aanvragen van een waardebepaling van jouw huis is dus helemaal gratis. Bovendien verplicht deze aanvraag jou tot niets.

Het gebruik van deze website heeft als voordeel dat je niet zelf op zoek hoeft naar een makelaar. De makelaar komt immers naar jou toe. Van de makelaars die jouw bezoeken krijg je een duidelijk rapport met een heldere onderbouwing van de mogelijke verkoopprijs van jouw woning.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights