Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Wat maakt een website een goede website?

| door

Als ondernemer wil je graag indruk maken op potentiele nieuwe klanten, en via jouw website moet je laten zien wat jij in je mars hebt.

Bovendien wil je een website die hoog scoort in de zoekresultaten, zodat meer mensen op jouw site terechtkomen. Maar wat is dan precies een ‘goede website’?

Gebruiksvriendelijk

Nu is gebruiksvriendelijkheid nogal een breed begrip en komt hier het een en ander bij kijken. Zo is het belangrijk om te denken aan de snelheid van de website. Voor een gebruiker is het fijner om een snelle website te bezoeken dan eentje die er lang over doet om te laden.

Bovendien geeft Google voorkeur aan snellere websites. Hoe sneller jouw website, hoe groter de kans op een hogere positie in de zoekresultaten. Dit heeft te maken met SEO Nederland en is voor elke website belangrijk.

Verder moet de website overzichtelijk zijn en is het belangrijk dat een bezoeker makkelijk zijn weg door jouw website kan vinden. Een onoverzichtelijke website wordt vaak weg geklikt, terwijl mensen wel langer op een duidelijke website blijven. Maak gebruik van duidelijke knoppen en een overzichtelijk menu. Eigenlijk moet je in één oogopslag kunnen vinden waar je naar zoekt.

Ook kleurgebruik en het gebruiken van foto’s speelt hier een belangrijke rol in. Maak de site niet te druk met veel kleuren en afbeeldingen, maar kies voor een simpel en strak kleurenschema. Wees ook zeker niet bang om gebruik te maken van afbeeldingen en bewegend beeld, maar doe dit zeker met mate.

Voor elk schermformaat

De een bekijkt sites op zijn laptop, de ander op zijn tablet en weer iemand anders op zijn smartphone. Een goede website past zich aan voor elk van deze schermformaten en ziet er op elk apparaat goed uit.

Maak je geen zorgen, je hoeft niet voor elk formaat een aparte website te bouwen. Wanneer je een responsive website bouwt, past de site zich automatisch aan wanneer je op een ander schermformaat zit.

Heb je hier zelf geen verstand van, dan kan een webdesignbureau jou helpen.

Interessant

Natuurlijk moet een website interessant blijven voor bezoekers, anders komen ze niet terug. Zorg ervoor dat er voldoende content op jouw site staat die interessant is om te lezen, en houd het ook regelmatig bij.

Plaats bijvoorbeeld elke week één of twee artikelen op jouw site. Verder kun je ervoor kiezen om op sociale media dingen te plaatsen, waarmee je mensen enthousiast maakt en ze naar jouw website trekt.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights