Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Wat moet je allemaal regelen als ZZP’er?

| door

Als je ZZP’er wordt of bent geworden dan komt er een hoop op je af. Je dient allerlei dingen te regelen waar je, toen je nog in loondienst was niet over na hoefde te denken.

Afhankelijk van de bedrijfstak waar je werkzaam in bent of wordt heb je een plek nodig waar je jouw werkzaamheden kunt uitvoeren. Soms is dat een werkplaats, anderen hebben een kantoorruimte nodig.

Weer anderen hebben genoeg aan een laptop voor het doen van de zakelijke administratie en hebben verder voldoende aan een goede auto of werk bus.

Legio mogelijkheden: huren, kopen, leasen en zelfs lenen

Een kantoorruimte kun je huren. Je kunt eventueel ook een kantoorpand kopen. Soms is er ruimte in of aan je woning waar je een prima kantoorruimte kunt realiseren.

Ook een loods of werkplaats kun je huren en kopen. Heb je niet zoveel ruimte nodig dan is wellicht de garage aan je woning al wel voldoende. Dat geldt ook voor de gereedschappen en machines die je nodig hebt om je werk als ZZP’er goed te kunnen uitvoeren. Je kunt dure machines aanschaffen door deze zelf te kopen, maar ook het huren en zelfs het leasen van machines is mogelijk.

Het kan ook zijn dat je een vriend of een kennis hebt waar je zo af en toe gebruik mag maken van zijn machines of gereedschap tegen een wederzijdse dienst. Ook voor je bedrijfsauto of werk bus geldt hetzelfde. Ga je deze kopen? Huur je zo af en toe een grote bus als je een grote klus hebt of ga je een bus of auto leasen?

De voordelen van zakelijk leasen als ZZP’er

Het nadeel van een auto kopen als ZZP’er is dat je direct een grote som geld moet uitgeven. Zeker als beginnende ZZP’er is dat niet altijd handig.

Waarschijnlijk moet je nog wel meer investeringen doen om je werkzaamheden goed te kunnen uitvoeren en je kunt jouw geld dus hard genoeg gebruiken voor andere belangrijke zaken zoals het huren van een kantoorruimte bijvoorbeeld.

Een auto of bus leasen is dan een hele goede optie. Je kunt net als bij het kopen van een auto de leasekosten opvoeren als zakelijke kosten, zodat je direct kunt profiteren van diverse belastingvoordelen. Je kunt bijvoorbeeld de leasekosten aftrekken van je winst, ook kun je de BTW van je leaseauto al vast terugvorderen.

Afhankelijk van de leasevorm die je kiest kun je gebruik maken van de investeringsaftrek of wordt je na het afbetalen van de maandelijkse lease termijnen eigenaar van je lease auto. Er zijn twee zakelijke lease mogelijkheden voor ZZP’ers. Zo kun je kiezen voor financial lease of operational lease.

Financial lease en Operational lease

Het grootste verschil tussen deze twee leasevormen is dat bij financial lease aan het einde van het leasecontract de auto van jou is. Bij operational lease lever je de auto in en kun je een nieuw contract afsluiten voor een nieuwe auto.

Daarbij dien je bij financial lease de onderhoudsbeurten en dergelijke zelf te betalen, terwijl dat bij operational lease inbegrepen is. Uiteraard hangt er een ander prijskaartje aan deze verschillende vormen. Beide leasevormen worden veel gebruikt door ZZP’ers.

Je kunt uit een legio aan verschillende lease auto’s en bussen kiezen, ook hiervan is de prijs van je leasecontract afhankelijk. Kies voor een Volvo V60 als zakelijke leaseauto of een Volkswagen Transporter als populaire zakelijke lease bus of vele anderen.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights