Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Wat trek je aan naar kantoor

| door

Ook wanneer we niet in een uniform werken, krijgen we er toch allemaal mee te maken. Kledingvoorschriften op kantoor. Vaak zijn de regels ongeschreven, maar bepaalt de bedrijfscultuur toch een bepaalde look.

Het idee achter het dragen van gepaste kleding op kantoor, is dat jij als visitekaartje voor het bedrijf fungeert. Als jij denkt dat het uitzoeken van kleding voor een feestje al een hele klus is, dan is het uitzoeken van werkkleding helemaal een uitdaging.

Werken doen we meestal meerdere dagen per week. Een hele opgave dus, om voor al die dagen verschillende passende outfits bij elkaar te scoren. Omdat we zelf invulling geven aan de dresscode, kunnen we hiermee ook compleet de plank misslaan. De grootste missers zijn toch wel het verschijnen op teenslippers, spijkerbroeken met scheuren en gaten of in een korte broek.

Ok, we hoeven er niet allemaal bij te lopen als de mannen en vrouwen in The Office of Mad Men. Maar netjes en verzorgd is toch wel de norm.

Overdressed, top of flop?

De meeste mensen zien een mantelpak voor dames en een tweedelig pak voor heren als netjes en verzorgd. Vaak zijn deze pakken donkerblauw of antraciet van kleur en worden ze gecombineerd met een gesloten overhemd of damesblouse.

Beschik je niet over een, eventueel gesloten, paar leren schoenen? Dan zul je voor deze formeel zakelijke look een paar nette schoenen moeten kopen om het af te maken. Zit je bij elk bedrijf goed, wanneer je dagelijks in pak ten tonele verschijnt? Dat hangt er vanaf.

Werk je bijvoorbeeld op een advocatenkantoor of zit je veel in een MT overleg? Dan misstaat de witte boord absoluut niet. De zakelijke look is vooral gepast voor mensen werkzaam op de Amsterdamse Zuidas, bij een bank of verzekeringsmaatschappij en voor directieleden. Maar wanneer deze kledingstijl niet gebruikt wordt binnen jouw werkomgeving, sla je juist een complete flater.

De zakelijke kleding heeft overigens ook een psychologisch effect. Mensen in pak kunnen beter abstract denken en voelen zich krachtiger.

Van Catwalk tot streetwear op kantoor

Er zijn hele films over gemaakt. In The Devil wears Prada eist Meryl Streep dat haar personeel enkel in kleding van bekende internationale ontwerpers voor de dag komt. Maar goed, hier wordt gewerkt voor een glossy modeblad.

Ook in het echte leven lijken de medewerkers van glossy modebladen zo van de catwalk af te komen. Wil jij ook het liefst je werkdag doorbrengen op je merkschoenen? Dan past een baan in de creatieve sector daar het beste bij. De creabea’s uit de ontwerp industrie laten juist hun persoonlijkheid en individualiteit zien op het werk en dragen meer fashionable streetwear. Denk aan binnenhuisarchitecten en woninginrichters. Een spijkerbroek, mag met scheuren, met t-shirt bijvoorbeeld.

Maar dan wel gecombineerd met een colbert en goed stel merkschoenen. En voor de liefhebber van skatewear, duik je het kantoor in van de compternerds en programmeurs. Hier zitten de medewerkers gewoon in hun hoodie achter hun laptop, bijvoorbeeld een in Gold We Trust hoodie. Gelukkig werken we op de meeste kantoren in meer informele kleding. Met nette vrijetijdskleding zit je dan altijd goed.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights