Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Wat zijn de verschillen tussen een zakelijke lening en een KKC-lening?

| door

Veel bedrijven ondervinden flinke gevolgen van de coronacrisis. Zo is de omzet van sommige ondernemers (ver) teruggelopen. Geldt dit ook voor jou? Dan sta je mogelijk op de rand van de afgrond. Uiteraard wil je voorkomen dat jouw bedrijf failliet gaat.

Gelukkig kun je terugvallen op verschillende regelingen en leningen. Een KKC-lening is hier een voorbeeld van. Deze financiering corona is bedoeld voor ondernemers uit het segment kleinbedrijf en kan gebruikt worden om financiële tegenslagen op te vangen.

Menig ondernemer denkt dat een KKC-lening hetzelfde is als een zakelijke lening. Toch is dit niet het geval. Om dit duidelijk te maken, lichten we in deze tekst de verschillen tussen deze twee leningen uit.Ander financieringsdoel

De KKC-regeling scharen we onder de noemer zakelijke lening. Desondanks verschilt deze lening toch aanzienlijk van een standaard zakelijke lening. Een eerste verschil zit hem in het financieringsdoel van de lening.

Zo gebruik je een KKC-lening voor het opvangen van financiële tegenslagen als gevolg van de coronacrisis. Een standaard zakelijke lening is hier niet voor bedoeld.

Nee, deze lening gebruik je bijvoorbeeld om langlopende investeringen in jouw bedrijf te financieren. Zo kun je er nieuwe machines en voertuigen mee kopen. Daarnaast is een reguliere zakelijke lening geschikt voor uitbreiding van jouw bedrijf.Het leenbedrag ligt lager


Het verschil tussen een zakelijke lening en een KKC-lening zit hem niet alleen in het bestedingsdoel. Nee, want het maximaal te lenen bedrag ligt bij de KKC-regeling ook lager.

Bij een reguliere zakelijke lening kun je tot 250.000 euro lenen, maar bij dit mkb krediet corona is dit maximaal 50.000 euro. Waarom dit verschil zo groot is?

Omdat het risico op omvallen een stuk groter is als bedrijven te afhankelijk worden van een grote lening. Zij moeten immers meer terugbetalen en het is maar de vraag of dat lukt. 


Je betaalt minder rente


Er zijn ondernemers die zich afvragen waarom zij voor een KKC-lening in plaats van een reguliere zakelijke lening zouden kiezen. Het zijn immers allebei leningen. Toch geniet je van de nodige voordelen als je kiest voor een KKC-lening.

Grootste voordeel zit hem in de rente. Deze ligt namelijk aanzienlijk lager dan bij een reguliere zakelijke rekening. Kies je voor een KKC-lening? Dan betaal je gedurende de gehele looptijd van de lening tussen de 3% en 4% rente.

Bij een reguliere zakelijke lening ligt dit percentage tussen de 2,6% en 9,7%. Dit verschil is zo groot omdat de overheid garant staat bij een KKC-lening. Bij een reguliere zakelijke lening is dit niet het geval.

De eerste twaalf maanden zijn aflossingsvrij


Sluit je een zakelijke lening af? Dan begin je direct met het aflossen. Maandelijks betaal je een gedeelte van de lening terug, aangevuld met een bedrag aan rente. Als je dit keurig doet, ben je binnen vijf jaar van jouw lening af.

Een zakelijke lening heeft namelijk een maximale looptijd van vijf jaar. Dit is bij een KKC-lening niet anders. Verschil is alleen wel dat je bij een KKC-lening de eerste twaalf maanden aflossingsvrij leent. Je betaalt in deze periode enkel de rente en nog geen verplichte aflossing.

Als het eerste jaar eenmaal verstreken is, begin je met het maandelijks aflossen van jouw lening. In feite betekent dit dus dat je een KKC-lening in vier jaar aflost.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

One response to “Wat zijn de verschillen tussen een zakelijke lening en een KKC-lening?”

  1. James Radick says:

    Ik ben vandaag blij dat ik een lening kreeg van dit legitieme bedrijf na vele jaren van financiële neergang, en ik was verscheurd in het proces totdat ik deze geweldige man ontmoette die me hielp met een lening van € 93.000. Neem contact op met de heer Radick via e-mail voor uw lening: [email protected].
    En ze bevinden zich in het Europese deel van de wereld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights