Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Webshop starten: welke taken kun je laten uitbesteden als leek?

| door

Als ondernemer ga je graag met nieuwe projecten aan de slag. Al is er het risico om jezelf in de vingers te snijden, door taken op te pakken die niet in jouw expertise liggen.

Neem nu het starten van een webshop: hier komen veel verantwoordelijkheden bij kijken, die je niet allemaal op jouw bordje kunt nemen. De kans op succes neemt namelijk juist toe als je samenwerkt met experts!

Welke taken kun je maar beter uitbesteden, als je hier zelf geen verstand van hebt?

Bouwen van de webwinkel

Er komen absoluut de nodige uitdagingen kijken bij het bouwen van een webshop. Zo moet de webwinkel snel, veilig, duidelijk, allesomvattend en responsive zijn. Heb je zelf maar weinig weet van de bouw van zo’n webshop? Dan kun je dit maar beter uit handen geven.

Op een onduidelijke of onveilige webshop zijn bezoekers namelijk veel minder snel geneigd om iets te kopen. Dat wil je voorkomen! Laat een expert jouw website bouwen, op een veelgebruikt systeem zoals Shopify. Hier heb je namelijk eenvoudig toegang toe als eigenaar, zodat je mogelijke aanpassingen wel zelf kunt doorvoeren.

Wel zo belangrijk natuurlijk. Ook zijn er webbouwers te vinden die werken met Magento: een ander geschikt e-commercesysteem. Deze systemen kennen gebruiksvriendelijke interfaces, zodat je waar nodig kunt bijspringen.

Social media

Social media is niet meer weg te denken voor bedrijven. Plaats updates, nieuwtjes en aankondigingen op social media zoals Facebook, Instagram en TikTok. Het is verstandig om dit op een manier te doen die past bij het sociaal medium, evenals bij de doelgroep.

Zo past content voor Facebook niet precies in het plaatje van content voor TikTok. Heb je hier weinig verstand van? Huur in dat geval iemand in die met de social media aan de slag gaat voor jouw bedrijf, zodat er in de juiste tone of voice kan worden gecommuniceerd.

Klantenservice

Hoe groter je bedrijf groeit, hoe belangrijker het stukje klantenservice dat je biedt wordt. Er zullen vragen binnenkomen, evenals klachten. Je wilt niet te lang wachten om hierop te antwoorden: dit levert ontevreden klanten op.

Besteed de klantenservice daarom (deels) uit, zodat je hier zelf niet al je tijd aan kwijt hoeft te zijn. Door de werknemers die je aan de slag laat gaan met de klantenservice goed te informeren over het reilen en zeilen van jouw bedrijf, verloopt dit op de juiste wijze.

Inkoop

Je kunt als bedrijfseigenaar veel tijd kwijt zijn aan de inkoop van nieuwe producten. Je wilt immers achterhalen waar de trends liggen, welke nieuwe producten er op de markt komen en wat de kwaliteit ervan is.

Ook hiervoor kun je de hulp van experts inschakelen. Zo zijn er professionals te vinden op het gebied van trend watching, die het mogelijk maken om binnen jouw bedrijf als eerst een bepaald product binnen te halen.

Dit kan goed uitpakken!

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights