Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Wel of niet: hoe weet je of ondernemen iets voor jou is?

| door

Je hoort het mensen wel eens zeggen: ik ben een geboren ondernemer! We geloven er ook zeker in dat het een grote passie kan zijn, die je waar móét maken.

Twijfel je of er ook in jou een echte ondernemer zit? Het is uiteraard niet altijd meteen vast te stellen! In deze blog delen we verschillende punten waaraan je kunt herkennen of ondernemen bij je past.

Kansen zien

Bruis je van de ideeën en zie je overal kansen voor het oprapen liggen? Dat is typisch een ondernemende geest! Jij zit niet stil en denkt in mogelijkheden. Die actieve houding is belangrijk voor het starten van een bedrijf.

Je kunt bij wijze van spreken vandaag je bedrijfsnaam bedenken en een paar uur later je domeinnaam registreren om een website te starten. Gewoon gaan!

Het kijken naar kansen vergroot de kans op het succes voor een bedrijf. Je durft immers ergens voor te gaan: dat stukje lef is belangrijk. Of het nu gaat om Webhosting of het openen van een hotel – gebruik die energie op nuttige wijze. Denk groot en ga voor succes!

Dingen anders doen

Ondernemers zijn vaak eigenwijze mensen. Dat kun je zeker als iets positiefs zien! Je bent namelijk niet bang om de dingen op jouw manier te doen. Je voelt niet de behoefte om de menigte te volgen.

Dat kan nu juist het succes van een bedrijf vormen! Out of the box denken is namelijk relevant – en daar slaagt lang niet iedereen zo makkelijk in.

Merk je dat je vaak niet in bepaalde hokjes past? Of loop je er in je loondienstbaan regelmatig tegenaan dat je de dingen heel anders zou aanpakken? Dat zijn tekenen van een ondernemende geest.

Leiding nemen

Als ondernemer is het belangrijk dat je de leiding kunt nemen. Je moet immers de boel in werking zetten. Op het moment dat een bedrijf groeit, moet er sturing kunnen worden gegeven aan een team.

Of het nu gaat om de leuke dingen van het leiderschap of juist de vervelende zaken: dat telt allemaal mee. Ga daarom bij jezelf na of je dat ziet zitten: dan heb je namelijk weldegelijk een streepje voor.

Breed interessegebied

Over het algemeen is het goed om als ondernemer een breed interessegebied te hebben. Natuurlijk kun je niet van elk thema je specialiteit maken, maar met dat brede interessegebied ben je er in ieder geval van op de hoogte wat er in de wereld en in de branche speelt.

Ook kun je zo goed grip houden op de verschillende onderdelen binnen je bedrijf.

Innovatief en creatief

Een innovatieve en creatieve instelling is essentieel om aan te nemen als ondernemer. Je moet namelijk niet bang zijn voor veranderingen: vooruitkijken is altijd goed.

Daar heb je creativiteit voor nodig, om nieuwe concepten te kunnen ontwikkelen. Zo kom je steeds weer een stapje verder met je bedrijf!

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights