Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Welke energieleverancier is goed voor je bedrijf?

| door

Als je een bedrijf hebt, dan heb je natuurlijk energie nodig. Je moet dan zakelijke energie met elkaar gaan vergelijken, om te bekijken wat de beste optie is voor jouw organisatie.

Wat zit er eigenlijk in het pakket?

Neem je gas én elektriciteit af bij dezelfde leverancier? Gaat het om groene stroom? Vind je dat eigenlijk belangrijk? Hoe lang zit je vast aan het contract? En wat betaal je voor zoiets? Dit zijn allemaal punten waarop je je zakelijke energie kunt gaan vergelijken met elkaar.

Wat zit er in het pakket?
Elektriciteit heb je nodig, zodat al je apparaten functioneren in het bedrijfspand. Maar zonder gas kun je niets verwarmen. Dus als je zakelijke energie wilt afnemen, is het wellicht handig om dit bij dezelfde leverancier te doen. Je kunt het apart van elkaar afsluiten, maar nu heb je het in één keer bij elkaar.

Ga je voor Groene Stroom? Groene Stroom is opgewekt uit niet vervuilende natuurbronnen. Je kunt denken aan windenergie, zonne-energie, maar in ieder geval niet op basis van kolen, dat CO2-uitstoot. Dus op deze manier denk je aan het milieu.

Heeft het bedrijf zonnepanelen?


Als je zonnepanelen op het dak hebt of eventueel dat wilt regelen, dan kan het interessant zijn dit mee te nemen in je beslissing.

Als je namelijk zonnepanelen hebt, dan worden de kosten hiervan in mindering gebracht op wat je afneemt van de leverancier.

De leverancier kan op afstand een slimme meter kan zien wat je levert aan de leverancier en wat je verbruikt. Zo neem je alleen af wat nodig is.

Hoe lang zit je vast aan een contract?


Er zijn wel een aantal verschillen tussen particuliere en zakelijke energie.

Daarom kun je eerst beter energieleveranciers vergelijken, zodat je weet wat de voorwaarden zijn. Het is namelijk zo dat een energieleverancier niet verplicht is om een bedrijf een bedenktijd te geven van 14 dagen. Dit is wel zo bij een particulier. Ook mogen contracten stilzwijgend verlengd worden.

De looptijd is ook afhankelijk van de leverancier. Je kunt kiezen voor een jaar, voor onbepaalde tijd of voor een vast aantal jaren. Dit is net wat je prettig vindt. Als je voortijdig stopt met energie afnemen, kan het zijn dat daar consequenties aan verbonden zijn. Vergelijk zakelijke energie daarom goed met elkaar.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights