Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Welke soorten ongedierte komen het meest voor op kantoor?

| door

Ongedierte komt niet alleen in een woning en buiten voor. Nee, ook in een kantoor is het regelmatig raak.

Een kantoor is voor veel ongedierte zelfs de ideale plek om zich te huisvesten. Waarom? Omdat hier doorgaans alleen overdag maar mensen aanwezig zijn. Het ongedierte heeft dus de hele avond en nacht om zijn slag te slaan. Doordat het ongedierte vaak alleen tijdens sluitingstijd actief is, wordt hun aanwezigheid niet vaak opgemerkt.

Heb jij toch het vermoeden dat er bij jou op kantoor ongedierte zit? Dan moet je niet raar opkijken wanneer dit daadwerkelijk zo is. Er kunnen namelijk verschillende soorten ongedierte opduiken op kantoor.

Maar welke ongedierte komt hier het meest voor? 


Muizen


Het is voornamelijk dit ongedierte dat voorkomt in veel kantoorpanden in Nederland. Met name wanneer er niet vaak schoongemaakt wordt, is een kantoor natuurlijk ideaal voor muizen.

In dat geval ligt het voedsel namelijk voor het grijpen. De muizen houden zich overdag, tijdens aanwezigheid van het personeel schuil, maar komen ’s avonds tevoorschijn. Heb jij het idee dat er ook bij jou op kantoor muizen aanwezig zijn? Dan is het verstandig deze snel te bestrijden.

Muizen vreten namelijk ook aan kabels en andere materialen. Hierdoor kan er forse schade ontstaan.Papiervisjes


Op de meeste kantoren gebeurt alles tegenwoordig digitaal. Toch is er meestal ook nog wel iets van een papieren archief aanwezig.

Indien dit het geval is, kunnen er bij jou op kantoor papiervisjes opduiken. Dit is zeker het geval wanneer het papierwerk is opgeslagen in een kast in een warme ruimte. De kans is dan namelijk groot dat er papiervisjes in de kast zitten.

En dit wil jij koste wat het kost voorkomen. Dit ongedierte voedt zich namelijk met papier en dat kan funest zijn voor jouw administratie.Houtworm


Veel kantoren maken gebruik van houten objecten als bureaus. Daarnaast komt het vaak voor dat er houten constructies aanwezig zijn in een kantoorpand.

Hierdoor kan jij op kantoor te maken krijgen met houtworm. Dit ongedierte is zeer agressief. Het vreet zich namelijk een weg door het hout. Indien hier niets tegen gedaan wordt, kunnen houten objecten sneuvelen.

Of erger nog: jouw complete kantoor kan instorten. Probleem is alleen dat de aanwezigheid van houtworm vaak lastig vast te stellen is. Zie jij kleine gaatjes in het hout? Of hoor je constant een knagend geluid? Dan kan dit duiden op de aanwezigheid van houtworm. 


Wespen


Wespen op kantoor: iedereen heeft er in de zomermaanden vast mee te maken. Dit is zeker het geval wanneer er ramen of deuren openstaan. In dat geval kan dit ongedierte makkelijk binnenkomen.

Wanneer er slechts een paar wespen aanwezig zijn op kantoor, is dit vaak niet zo’n probleem. Deze sla je dan immers gewoon dood of je wacht tot ze vanzelf weer naar buiten gaan. Het wordt een ander verhaal wanneer er een wespennest zit.

In dat geval kan er op kantoor namelijk behoorlijk wat overlast ontstaan door dit ongedierte. Probeer in dat geval vooral niet zelf om het nest te verwijderen. Zo loop je namelijk het risico behoorlijk vaak gestoken te worden. 


Ongediertebestrijding op kantoor


Heb je het vermoeden dat er ongedierte aanwezig is in jouw kantoor maar weet je het niet zeker? Doe dan eens een beroep op een ongediertebestrijder.

Hij ziet meestal direct of er ongedierte aanwezig is. Is er inderdaad ongedierte aanwezig op jouw kantoor? Dan is snelle bestrijding aan te raden. Ongedierte plant zich doorgaans namelijk razendsnel voort. Wanneer jij niets doet, wordt de overlast dus alleen maar groter.

Ongediertebestrijding is in dat geval dan ook noodzaak. Heb jij hier geen ervaring mee? Doe dit dan ook niet zelf. De kans is dan namelijk groot dat het ongedierte niet goed bestreden wordt. Nee, laat de ongediertebestrijding in dat geval lekker over aan een professionele bestrijder.

Op deze manier ben jij binnen de kortste keren verlost van ongedierte op je kantoor.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

One response to “Welke soorten ongedierte komen het meest voor op kantoor?”

  1. Houtworm kan inderdaad voorkomen wanneer je veel houten objecten in je kantoor hebt staan. Ik check mijn meubels overigens ook regelmatig om te zien of deze aangetast zijn. Zo kan ik tijdig ingrijpen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights