Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Werk in stijl met een houten vloer in uw kantoor

| door

Het is waarschijnlijk de plek waar u de meeste tijd doorbrengt gedurende een normale werkweek: uw kantoor. Het lijkt dan ook vanzelfsprekend dat u zich daar thuis wilt voelen.

Toch zijn veel kantoren opgetrokken in neutrale kleuren en materialen, die weliswaar niet snel in de weg zitten, maar een werkplek ook koud en saai kunnen doen aanvoelen.

Zelfs als de kantoorinrichting verder wel naar uw smaak is, kan het nog voorkomen dat u er niet helemaal op uw gemak bent, door de verkeerde materiaalkeuze in één groot oppervlak: de vloer.[the_ad id=’28752′]

Hout past bij elke stijl


Bent u op zoek naar een stijlvol nieuw uiterlijk voor uw kantoor, dan zou u kunnen overwegen om te kiezen voor een houten ondergrond.

Een houten vloer past bij een groot scala aan stijlen, van chic tot trendy. Kleur speelt hierbij een grote rol. Een donkere vloer en plinten passen vaak beter bij een luxere kantoorinrichting, terwijl een lichte tint het beter doet in een eigentijdse, wellicht wat strakkere omgeving.

Maar wat uw smaak ook is en welke sfeer u ook prefereert, de visuele impact van een mooie houten vloer met bijpassende plinten is altijd tijdloos en stijlvol. Bovendien straalt het gebruik van natuurlijke materialen een zekere rust uit, die een stil kantoor kan complimenteren, of een drukke ruimte juist enige kalmte kan bieden.Onderhoud


Naast de veelzijdigheid in stijlen heeft hout nog een aantal voordelen met betrekking tot onderhoud. Allereerst is hardhout duurzaam. Niet alleen vanuit een ecologisch standpunt, maar ook als het gaat om bestendigheid tegen veel activiteit en slijtage.

Hout is een prima materiaal om te gebruiken in ruimtes waar veel gelopen wordt, mits het goed onderhouden wordt. Een andere factor hierbij is uiteraard de gebruikte houtsoort, maar met het juiste onderhoud gaan alle houten vloeren lang mee.


De belangrijkste oorzaak van slijtage is vuil. Stof en zand werken als schuurpapier, dus het is van groot belang dat het hout goed wordt schoongehouden. Gelukkig kost dit vanwege het gladde oppervlak weinig moeite en is ook een plek gemorst vocht zo opgeruimd. Bij onbehandeld hout kan vocht vlekken veroorzaken en het is voor een werkruimte dus aan te raden om voor voorbehandeld hout te kiezen.

Krassen


Ook het krassen van stoelen op de ondergrond kan een oorzaak zijn van beschadigingen. Dit kunt u voorkomen door vilt onder de stoelpoten te bevestigen.

In het geval van rollende stoelen zult u erop moeten letten dat de wieltjes niet te hard zijn. Een alternatief is het neerleggen van een kleed of mat op de plek waar de stoel wordt gebruikt.

Neem hiervoor echter geen plastic mat. Als er vuil onder een plastic mat terecht komt, kan dit alsnog zorgen voor beschadigingen aan het hout.


Over het algemeen is het echter voldoende om te zorgen dat uw werkruimte goed schoon wordt gehouden. Op die manier zult u jaren plezier hebben van uw houten vloer.

Over KRV Kantoorproducten

KRV Kantoorproducten helpt ondernemers bij het vinden en inrichten van werkplekken.

Zo bestaat ons assortiment onder andere uit:

[su_spacer size=”10″]

En diverse vastgoedmarketing producten:

[su_spacer size=”10″]

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

One response to “Werk in stijl met een houten vloer in uw kantoor”

  1. julia says:

    Handig artikel Danny, ik mis alleen een paar foto’s die passen bij je uitleg.

    Zou je ook nog tips hebben voor de wieltjes van de stoelen, zou het niet handiger zijn om geen houten stoel vloer te nemen maar iets anders?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights