Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Wil je thuis een kantoor inrichten? Dit mag zeker niet ontbreken!

| door

Je hoort steeds vaker dat mensen wel eens een dagje vanuit huis werken. Of ze dit nou doen om files te vermijden of omdat het wellicht beter uitkomt met de kinderopvang, het is tegenwoordig helemaal niet zo raar om thuis te werken.

Werk jij wel eens vanuit huis? Zorg er dan voor dat je een prettige werksfeer voor jezelf creëert. De juiste inrichting van jouw thuiskantoor draagt hieraan bij. Ga niet aan de eettafel zitten, maar creëer een ontspannen ruimte voor jezelf zodat je bergen werk kunt verzetten!

Hoe krijg je dit voor elkaar? Wij geven je graag wat tips.

Simpel maar belangrijk: de juiste verlichting

Wanneer je thuis werkt, wil je uiteindelijk ook flink kunnen doorpakken en ongestoord kunnen werken. De juiste verlichting is hierbij het halve werk!

Zorg er daarom voor dat je thuiskantoor niet in een donkere ruimte is, waar weinig daglicht binnenkomt. Je ogen raken namelijk minder snel vermoeid bij natuurlijk licht dan bij een bureaulamp. Heb je daarom geen bureaulamp nodig?

Wij vinden van niet. Een leuke lamp op je bureau is immers een mooie accessoire, maar ook erg handig wanneer je fel licht nodig hebt om sommige documenten beter te kunnen bekijken. Bovendien schijnt in Nederland de zon niet altijd even fel (of überhaupt niet). Een goede bureaulamp kan dan zeker geen kwaad. 

Alles valt of staat met de juiste kantoormeubelen

Ook voor je thuiskantoor is het belangrijk dat je de juiste kantoormeubelen aanschaft, ook al werk je misschien maar één keer in de week thuis.

Het is ontzettend belangrijk voor je gezondheid om onder andere je bureau en bureaustoel op de juiste hoogte in te stellen.

Anders bestaat de kans dat je sneller met bijvoorbeeld een gebogen rug aan het werk bent. Op de lange termijn kunnen hierdoor rug- of nekklachten ontstaan. Kies daarom voor jezelf de juiste bureaustoel, zoals een bureaustoel van Gispen, zodat je zelf eenvoudig de zithoogte en rugleuning kunt verstellen. 

Werk met de juiste kleuren

Creëer een ontspannen en persoonlijke ruimte, zodat je met een fijn gevoel aan het werk kunt. De kleur van je interieur is hierbij belangrijk.

Wist je namelijk dat kleuren een bepaald effect op je hersenen kunnen hebben? Zo stralen de kleuren wit en lila rust uit, ideaal voor op kantoor. Wil je je creatieve kant stimuleren? Richt je thuiskantoor dan in met de kleuren groen, oranje en geel.

Dit betekent niet dat je alle muren groen moet gaan verven. Je kunt de kleuren ook in accessoires of schilderijen terug laten komen. Voor welke kleuren je uiteindelijk ook kiest, zorg ervoor dat de betreffende kleur je stimuleert in je denk- en werkproces. Klinkt logisch toch? 

Opbergruimte

Last but not least: zorg ervoor dat je de ruimte hebt om mappen, folders en dergelijke op te kunnen bergen. Door deze dingen op te bergen, creëer je meteen wat extra rust voor jezelf.

Zo begin je de dag goed! Er is immers niets vervelender dan je thuiskantoor binnen te stappen en allerlei documenten opgestapeld of verspreid op je bureau te zien liggen. Een clean desk is goed voor je werkflow!

Waar je uiteindelijk ook voor kiest, zorg ervoor dat je met een ontspannen gevoel aan het werk kunt in je thuiskantoor. Je zult zien dat je daardoor meer werk kunt verrichten op een dag.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights