Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

 • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
 • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
 • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Zakelijk product uitgelicht: De IP Camera

| door

Wanneer je een winkel, kantoor of werkplaats hebt, zul je deze ook moeten beveiligen. Niet alleen om waardevolle spullen en data te beschermen, maar ook de verzekering zal bepaalde verplichtingen stellen zoals gekeurde sloten op de deur of computers met beveiliging.

kantoor monitoren met ip camera

Een bewakingscamera is in veel situaties ook onmisbaar, maar niet voor alle bedrijven is het mogelijk een complete beveiliging in het leven te roepen met camera’s, monitoren en personeel dat de hele nacht naar beeldschermen zit te staren.

Dan kan wifi camerabeveiliging uitkomst bieden, maar is draadloze apparatuur eigenlijk wel veilig en hoe kun je beelden bekijken? Met een IP camera voor zakelijk gebruik kunnen ook kleinere ondernemingen de locatie op een slimme én betaalbare wijze beveiligen.

Is een wifi camera beveiliging veilig?

De traditionele bewakingscamera’s werken met draden en opname apparatuur. Tegenwoordig wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van draadloze camera’s. Maar wat gebeurt er wanneer de stroom uitvalt of wanneer er geen wifi signaal aanwezig is? Geen nood, ook daar is bij wifi camerabeveiliging aan gedacht!

Houd bij aanschaf van beveiliging voor zakelijk gebruik in ieder geval rekening met de volgende aandachtspunten:

 • De wifi camerabeveiliging moet niet alleen werken vanaf een stroombron, maar ook voorzien zijn van een ingebouwde accu om ook zonder externe voeding te functioneren.
 • Wanneer er geen wifi signaal aanwezig is moet het mogelijk zijn om ook op een andere wijze notificaties door te sturen, zo is er wifi camerabeveiliging met een data SIM optie als backup.
 • Bij een bewakingscamera is het niet alleen van belang dat onverwachte handelingen geregistreerd worden, je wilt ook vertrouwde bewegingen toestaan. Zo kun je bij sommige systemen dieren uitschakelen bij detectie zodat je geen last hebt van een “false-positive”.
 • Monitoring op afstand is uiteraard van groot belang, je wilt thuis ook op de hoogte gebracht worden wanneer er iets aan de hand is. Met een wifi camerabeveiliging kun je overal ter wereld berichten ontvangen op je eigen smartphone.
 • Een wifi camerabeveiliging heeft als voordeel dat je een koppeling kunt maken met andere apparaten en diensten. Denk aan slimme lampen of slimme sloten op de deur.

[su_spacer size=”10″]

Wat heb je nodig bij wifi camerabeveiliging?

Het is vanzelfsprekend dat een goede camera een basisvereiste is. Zorg ervoor dat de resolutie van de camera voldoende is, minimaal HD resolutie om beelden scherp vast te leggen.

De wifi camera maakt gebruik van een uniek IP adres om de beelden naar de cloud te sturen, online opslag is dus van groot belang. Soms behoort dit tot het standaard pakket bij aanschaf van een wifi camerabeveiliging, soms moet hiervoor een extra abonnement worden afgesloten.

De beelden en de alarmering moeten ook ergens binnenkomen, dit kan een PC zijn, een laptop, een tablet of smartphone.

Beveiliging op de zaak uitbreiden

Met een wifi camerabeveiliging kun je de winkel, het kantoor of andere locatie in de gaten houden, met een draadloos systeem kun je de beveiliging nog verder uitbreiden.

Denk hierbij aan dit soort mogelijkheden:

 • 1. Inbraak melding: Door contacten op de ramen en deuren te monteren kun je een alarmsignaal laten afgaan wanneer er wordt ingebroken. Uiteraard is het van belang dat deuren en ramen met goede sloten worden beveiligd, met sensoren kun je de camera automatisch laten inschakelen bij onraad.
 • 2. Camera monitoring: Je wilt even controleren of alles in orde is, dan is het een kwestie van een browser openen of de bijbehorende app starten. Dit werkt met een wifi camera beveiliging niet alleen lokaal, maar overal ter wereld waar je beschikt over een internetverbinding.
 • 3. Alarm signaal: Er zijn verschillende soorten alarmering mogelijk. Een geluidssignaal is standaard, dit schrikt de meeste inbrekers al af, tenzij ze zeer hardhorend zijn. Het is ook mogelijk om een lichtsignaal te laten flitsen samen met het geluid waarmee het alarm extra opvalt.
 • 4. Notificaties: Met wifi camerabeveiliging zie je direct wanneer er iets aan de hand is door geautomatiseerde notificaties. Dit kan een mail zijn of een pushbericht naar de smartphone. Zodra er een melding binnenkomt kun je direct controleren wat er aan de hand is en welke vervolgstappen je moet nemen.
 • 5. Slimme verlichting en gordijnen: Beveiliging is meer dan afwachten tot er iemand een slot probeert open te breken, met slimme verlichting en gordijnen kun je het doen voorkomen dat er iemand aanwezig is in het pand. Of laat alle lampen aangaan en de rolgordijnen openen wanneer het alarm afgaat.

[su_spacer size=”10″]

Wifi camerabeveiliging voor zakelijk gebruik

Omdat dit soort draadloze apparatuur per element is aan te schaffen kun je een maatwerk oplossing laten samenstellen op basis van de behoefte.

Laat je vooraf goed inlichten en kies voor een oplossing die later schaalbaar is.

Omdat draadloze apparatuur ook te verplaatsen is, kun je deze meenemen bij een eventuele verhuizing naar een andere locatie.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights