Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Zakelijke energie afsluiten kan voordeliger en aftrekbaar zijn

| door

Een veelgehoorde vraag van ondernemers is of zakelijke energie interessant voor hen is. Deze vraag komt vooral op bij ZZP’ers en kleinere ondernemers die vanuit huis werken.

De energiekosten die dan voor rekening van het bedrijf komen kunnen worden afgetrokken. Dat is fiscaal natuurlijk interessant.

Echter blijkt in de praktijk dat deze zakelijke energie ook privé wordt gebruikt en dat dit gedeelte uiteraard niet afgetrokken kan worden.

[the_ad id=’28752′]

Aangezien deze tarieven vaak hoger liggen bij een bij een bepaald verbruik is het voor ZZP’ers vaak niet zo heel interessant om een zakelijk energiecontract af te sluiten. Als er dan voor 25 vierkante meter kantoorruimte is ingeruimd op een woning van 100 vierkante meter dan is slechts 25% van de verbruikte energie fiscaal aftrekbaar.

Groter verbruik in bedrijfspanden en kantoren

Het voordeel voor grotere ondernemers is wel degelijk aanwezig volgens Goedkoopste Energieleverancier. “Wij adviseren kleinere ondernemers die vanuit huis werken dikwijls gewoon een privé contract af te sluiten.

Dit hangt echter wel van de situatie af. Op een gegeven moment vindt er een omslagpunt plaats waarbij het voor de ondernemer interessant kan zijn voor zakelijke energie te kiezen.

Uiteindelijk zijn de energieaanvragen bij ons voor circa 95% afkomstig van consumenten, maar ook voor de zakelijke markt kan een overstap interessant zijn. Wanneer het verbruik boven de 10.000 kWh per jaar uitkomt, dan gelden er bij veel energieleveranciers andere tarieven.

Bij complete bedrijfspanden of kantoorruimtes kan dit uiteraard wel vrijwel volledig worden afgetrokken waardoor een zakelijk energiecontract voor hen wel interessant is”.

Bedrijfsverzamelgebouwen

Veel ondernemers huren slechts een beperkte ruimte in een kantoor of bedrijfsverzamelgebouw. Dan wordt er inclusief of exclusief gas, water en licht gehuurd. Echter in beide gevallen komt het maar zelden voor dat de ondernemer dan nog zelf zijn energiecontract kan uitkiezen.

Dit is enerzijds logisch vanwege de administratieve rompslomp en praktische haalbaarheid. Anderzijds zou een kritische blik van een ondernemer wel tot kostenbesparing kunnen leiden op de energie.

Een overstap bij zakelijke energiecontracten kan al snel honderden euro’s voordeel opleveren. Indien de mogelijkheid bestaat zelf de energieleverancier uit te zoeken is het verglijken van de aanbieders altijd erg verstandig.

Consumenten beter beschermd dan bedrijven

Overwegingen die verder een rol spelen bij het besluittraject om voor een zakelijk of particulier energiecontract te kiezen zijn aanvullende voorwaarden.

Wanneer een consument voor het einde van zijn contract besluit over te stappen, dan is de opzegboete maximaal € 125. Dat is bij de wet geregeld. Bij bedrijven kan de boete makkelijk oplopen tot een veelvoud; bij grotere bedrijven zelfs tot duizenden euro’s.

Ook stilzwijgende verlenging ( van een jaar) is bij zakelijke energiecontracten toegestaan. Vergelijk bovendien de tarieven goed met elkaar.

De zakelijke energietarieven worden meestal weergegeven exclusief btw en die van particulieren inclusief btw. Zo lijken zakelijke tarieven vaak voordelig, maar zijn tarieven voor consumenten vaak goedkoper.

Tot slot zijn de tarieven voor zakelijk gebruik vooral bij een minimumafname van 10.000 kWh per jaar interessant. Voor vrijwel alle ZZp’ers geldt dat dit verbruik niet gehaald wordt.

Verhuis je bovendien van bedrijfspand naar bedrijfspand dan gaat dit bij zakelijke energiecontracten gepaard met veel papierwerk.

Over KRV Kantoorproducten

KRV Kantoorproducten helpt ondernemers bij het vinden en inrichten van werkplekken.

Zo bestaat ons assortiment onder andere uit:

[su_spacer size=”10″]

En diverse vastgoedmarketing producten:

[su_spacer size=”10″]

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights