Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Zakelijke inventaris thuis verzekerd

| door

Je hebt een eigen bedrijf, maar gebruikt de berging aan huis voor opslag van je handelsvoorraad. Of je werkt thuis graag nog even op je laptop.

Voor de inboedel in je kantoorruimte sluit je een zakelijke inboedelverzekering af. Maar hoe zijn zakelijke spullen bij jou thuis verzekerd?

Heb je een eigen bedrijfspand? Dan sluit je hiervoor verzekeringen af. Bijvoorbeeld een gebouwenverzekering, een zakelijke inboedelverzekering en een glasverzekering. Huur je een kantoorruimte? Dan hoef je bepaalde verzekeringen vaak niet zelf af te sluiten.

Een gebouwenverzekering bijvoorbeeld is meestal al inbegrepen in de huurprijs of in de servicekosten. Let altijd goed op wat je zelf nog moet regelen en waarvoor je al betaalt.

[the_ad id=’28752′]

Zakelijke inboedelverzekering

Vaak moet je het gehuurde kantoor nog meubileren. Dat kan prettig zijn. Want zo bepaal je zelf het imago dat je wilt uitdragen via het interieur en de aankleding.

Voor al het kantoormeubilair, maar ook voor het apparatuur en natuurlijk je handelswaar, kun je zelf een zakelijke inboedelverzekering afsluiten. Dat is zeer verstandig, omdat de financiële gevolgen van bijvoorbeeld brand of diefstal desastreus voor je bedrijf kunnen zijn. Met een zakelijke inboedelverzekering zijn spullen buiten het pand meestal ook meeverzekerd, binnen Europa.

Wel zo handig, want zakelijke spullen neem je vast weleens mee naar huis. Bijvoorbeeld een laptop of een smartphone.

Je zakelijke spullen thuis

Het kan ook zijn dat je je goederenvoorraad thuis in de berging of op zolder bewaart. Bijvoorbeeld omdat je helemaal geen kantoorruimte hebt, maar alleen een kantoor aan huis.

Of omdat je een webwinkel vanuit huis runt. Dan is een zakelijke inboedelverzekering niet altijd nodig. Wist je dat jouw zakelijke inventaris of handels- en goederenvoorraad bij je thuis meestal ook gewoon meeverzekerd is met je particuliere Inboedelverzekering?

Bijvoorbeeld bij Generali. Je zakelijke inventaris en/of handels- en goederenvoorraad is met de Generali Inboedelverzekering meeverzekerd:

Tegen schade en verlies
Tot een maximumbedrag van € 7.500,- per gebeurtenis
Met als enige voorwaarde dat deze zakelijke inventaris of handels- en goederenvoorraad van jouw eigen bedrijf is

Voor zzp’ers en directeur-grootaandeelhouder

Dit is van toepassing voor iedereen met een eigen bedrijf én een particuliere inboedelverzekering bij Generali. Het maakt dus niet uit of je net start of al jaren een bedrijf hebt. Of dat er sprake is van een kantoor aan huis.

Of je nu een zzp’er bent, een directeur-grootaandeelhouder of een eigenaar van een MKB. Heb jij voor jouw woonhuis een inboedelverzekering afgesloten?

Dan is in jouw woonhuis ook de schade aan de zakelijke inventaris en/of handels- of goederenvoorraad dat toebehoort aan jouw eigen bedrijf meeverzekerd.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights