Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Zo belangrijk is een redundant netwerk voor ondernemers

| door

De toenemende digitalisering van onze samenleving heeft ons een geheel nieuw leven gebracht. Een leven waarin we 24/7 met elkaar in contact kunnen staan. Niet alleen op privévlak, ook in het bedrijfsleven.

Consumenten vertrouwen blindelings op het wijde web. Ze onderzoeken het web voordat ze een aankoop verrichten, leggen contact met bedrijven per mail en willen snel te woord worden gestaan bij problemen. Als ondernemer kan je tegenwoordig niet anders dan op deze vraag inspelen.

Er wordt vertrouwd op het netwerk. Op de verbinding met de consument. Organisaties moeten hier dan ook een antwoord voor hebben. Moeten in staat zijn om een betrouwbaar netwerk te leggen. Een redundant netwerk kan hierbij de oplossing zijn.

Wat is een redundante verbinding?

Een redundante verbinding is heel simpel gezegd een verbinding die dubbel wordt uitgevoerd. Als er dus een storing optreedt en men geen verbinding zou kunnen leggen met de klant of simpelweg de werkzaamheden niet meer kunnen uitvoeren, dan neemt de andere verbinding het over.

Hoewel je bij elke verbinding het risico op storingen loopt, zal dit bij een redundante verbinding veel minder zijn. Dit zien we bijvoorbeeld terug bij Pocos.

Laten we eerlijk wezen, downtime door een slechte verbinding is misschien wel de grootste nachtmerrie van elke ondernemer. Dit kost niet alleen ongelooflijk veel tijd, maar ook veel geld. De meeste bedrijven functioneren tegenwoordig inmiddels volledig online.

Daarom is het niet zo vreemd dat er vandaag de dag een veel sterkere behoefte is aan een stabiele internetverbinding. Maar hoe werkt een redundante verbinding eigenlijk? En hoe belangrijk is dit precies?

De belangrijkste factoren bij redundantie

Een ander woord voor redundant is ook wel ‘overbodig’. Hierbij klinkt het alsof een redundante verbinding onnodig is. Echter, op het gebied van het internet is dit juist van essentieel belang. Je kunt er namelijk simpelweg niet vanuit gaan dat een netwerk altijd even goed werkt.

Elk netwerk kan mankementen gaan vertonen. Belangrijk is dat er dan ook een goede back-up aanwezig is. Zeker nu veel netwerken ook worden uitgebreid met bijvoorbeeld diensten voor mobiel bellen zoals 3cx hosted telefonie. Zonder een veilig en betrouwbaar netwerk zou dit ook niet mogelijk zijn.

Het is bij redundantie heel erg belangrijk dat de back-up verbinding geen B-keuze is. Deze verbinding moet even betrouwbaar en snel zijn als de eerste verbinding. Alleen dan weet je zeker dat je vrijwel geen risico loopt en altijd je werk kunt doen en het contact met de klant kunt onderhouden. Ook bij storingen.

Er zijn heel veel verschillende carriers en type infrastructuren mogelijk. Logisch, want er zijn ook heel veel verschillende bedrijven en wensen. Door dit brede aanbod is het mogelijk om elk netwerk geheel naar wens aan te passen en de zekerheid te bieden die het bedrijf nodig heeft. Hierdoor heeft de klant altijd een verbinding die werkt en kan jij als ondernemer de werkzaamheden verrichten die nodig zijn. Helemaal passend bij onze huidige moderne maatschappij.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights