Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Zo creëer jij een inspirerende kantoortuin

| door

Je hebt een kantoorruimte gevonden. Yes! Je kijkt om je heen en je vraagt je af hoe je dit het beste kan inrichten.

De oplossing: een kantoortuin! In plaats van iedereen in zijn eigen hokje te proppen, is een kantoortuin veel moderner en bovendien, gezelliger.

Met een kantoortuin bevorder je de samenwerking tussen afdelingen die elkaar normaal gesproken niet gauw zouden spreken: kortom het draagt bij aan de samenhang van je gehele bedrijf!

Verschillende zones

Voor optimaal gebruik van een kantoortuin kan je ervoor kiezen om meerdere zones in te richten.

Alle medewerkers van elke afdeling hebben toch een eigen plekje nodig, zelfs is een open kantoorinrichting Als je bijvoorbeeld een designafdeling in je bedrijf hebt, heeft dat team waarschijnlijk veel plek nodig om creatief bezig te zijn.

Denk bijvoorbeeld aan grote, lange tafels, voor creatieve brainstormsessies en het uitwerken van ontwerpen. Voor de salesmedewerkers die waarschijnlijk veel moeten telefoneren is het dan weer van belang om wat stilte te creëren. Dit kan door middel van een paar scheidingswanden of denk het maken van een paar belhokjes.

Accessoires

Om de kantoortuin zo aantrekkelijk mogelijk te maken kan je de medewerkers iets persoonlijks laten meebrengen zodat iedereen zich thuis voelt op kantoor.

De ene wil misschien een cactus meenemen en de ander wil wel wat foto’s ophangen. Houd sessies met de medewerkers, waar iedereen zijn input kan leveren over de aankleding. Zorg wel dat er een rode draad is, zodat het geen bonte boel wordt.

Ontspanning

Ontspanning hoort ook bij een kantoortuin. Je kan hiervoor de kantoortuin ook doorvoeren naar een echte tuin als je die bij je kantoorpand ter beschikking hebt.

Daar kan je tuinmeubels zoals een loungeset neerzetten waar je zowel kan relaxen als brainstormsessies organiseren. Als je de ruimte hebt kan je nog een buitenkeuken toevoegen: een vrijdagmiddagborrel met een barbecue, hoe leuk is dat? Geen tuin?

Neem dan een kantoorhond! Als je even een break wilt van je dagelijkse werkzaamheden, maar niet echt weet hoe je die pauze wilt besteden, is met een hond spelen of hem even aaien tussendoor net wat je nodig hebt. 

Flexibiliteit

Als je geen interesse heb in verschillende zones, kan je de kantoortuin ook flexibel inrichten. Niemand heeft dan een vaste plek.

Als een collega zich beter kan concentreren op een andere werkplek, kan hij gerust daar gaan zitten.

Krijg je geen inspiratie van de huidige inrichting? Schuif de meubels wat rond. Zo lijkt het weer een totaal andere ruimte.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights