Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Zoektocht naar informatie over vastgoed

| door

Wanneer je een woning wilt kopen of je huidige woning wilt verkopen zul je je moeten verdiepen in vastgoed. Deze zoektocht kan nog wel eens lastig zijn. Er staan namelijk een hoop verschillende dingen op het internet.

Waar moet je nou precies op letten? We geven je graag wat informatie zodat we je zoektocht een stukje makkelijker maken. We benoemen de belangrijkste zaken waar je kennis van nodig hebt bij het kopen en verkopen van je woning.

Ook geven we hierover wat meer informatie.

WOZ-waarde

Een belangrijk onderdeel om kennis over te hebben is de WOZ-waarde van een woning. Dit staat voor Waardering Onroerende Zaken. De WOZ-waarde wordt bepaald door de gemeente.

Het kan dus zijn dat de WOZ-waarde net even iets anders is dan de daadwerkelijke marktwaarde van de woning. De WOZ- waarde wordt bepaald omdat hierop zaken zoals belastingen en heffingen op gebaseerd worden. Ieder jaar ontvang je de WOZ-waarde in maart van de gemeente.

Wanneer je het niet eens bent met de bepaling van de WOZ-waarde kun je hier binnen 6 weken bezwaar op maken. Dit kan het geval zijn wanneer er dingen aan de woning veranderd zijn. 

Nationale Hypotheek Garantie

De Nationale Hypotheek Garantie, ook wel bekend als de NHG is een soort verzekering voor mensen die een huis kopen. De NHG zorgt ervoor dat je verzekerd bent als je onverwachts uw hypotheek niet meer kunt betalen.

Ook helpen zij je om ervoor te zorgen dat je een betaalbare hypotheek afsluit waarbij het risico beperkt is. Stel dat je in een vervelende situatie komt en je je woning met verlies moet verkopen kan het zijn dat de NHG de restschuld kwijtscheld.

Waarborgsom

Om de verkopers van een woning iets meer zekerheid te geven moeten de nieuwe kopers een waarborgsom betalen. Deze is gelijk aan 10% van de totale marktwaarde van de woning.

Als een koper niet aan bepaalde voorwaarde voldoet zal hij een boete moeten betalen, ook dit is meestal gelijk aan dit bedrag. De notaris beheert deze waarborgsom totdat de leveringsakte is ondertekend.

De overwaarde van je woning is vooral belangrijk voor mensen die een woning gaan kopen en hun oude woning verkopen. De overwaarde is het verschil tussen de verkoopwaarde van de woning en de restschuld die je nog hebt. De overwaarde is altijd positief. Over het algemeen gebruiken mensen de overwaarde om weer een nieuwe woning te kopen. 

Let dus bij het bepalen van de waarde van een woning goed op de WOZ-waarde maar verwar dit niet met de echte marktwaarde van de woning. Dit zijn namelijk 2 verschillende waardes gebaseerd op dezelfde informatie, er bestaat dus een kans dat ze verschillen. Verken daarnaast de mogelijkheden zoals de NHG en de waarborgsom met het verkopen van een huis.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights