Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Zorg dat je bedrijf goed verzekerd

| door

Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is een ondernemer gedekt tegen schade die door zichzelf of zijn medewerkers zijn veroorzaakt.

Bijvoorbeeld als je spullen van een opdrachtgever beschadigt dan ben je  aansprakelijk voor deze schade. En dat kan grote gevolgen hebben. 

De risico’s als ondernemer

Als eigenaar van een bedrijf, ongeacht het klein of groot is, kan je soms tegen een aantal risico’s lopen. Je kan de risico’s natuurlijk wel beperken, maar niemand blijft bespaard van ongelukken.

Een verzekering die je afsluit kun je zien als een vangnet voor je onderneming. Zo kun je stressvrij werken en hoef je je geen zorgen te maken mocht er zich iets voordoen.

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is daarom een goede manier om jezelf en je personeel te beschermen tegen aansprakelijkheid. Deze verzekering dekt schade aan objecten en personen (letselschade) waar jij aansprakelijk voor wordt gehouden.

Wat dekt de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dek je schade waar je aansprakelijk voor bent maar er weinig aan kunt doen. Je bent producten aan het leveren voor een klant en een doos valt en de inhoud beschadigd of gaat kapot.

Een van je werknemers zet zijn tas op de vloer en iemand struikelt erover. Het zijn allemaal zaken die per ongeluk gebeuren. Gelukkig kun je met een verzekering jezelf en je personeel hiertegen beschermen.

Voor dit soort schades kun je je verzekeren met de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Wat is er verzekerd bij een bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering? Hiertegen zijn schade aan spullen van anderen verzekerd, bijvoorbeeld je stoot een glas met water om bij een klant.

Schade aan andere personen valt ook hieronder, denk maar aan letselschade. Daarvan kan  sprake zijn als iemand uitglijdt of valt op je terrein.

Onverwachte schadeclaims

Elke ondernemer kan weleens een schadeclaim krijgen. Het is een goed gevoel als je verzekerd bent en niet plotseling een uitgavepost hebt. Zo een verzekering kan handig uitkomen vooral als je over personeel beschikt.

De kans op een schadeclaim is misschien heel klein, maar het kan een grote impact op jou bedrijf hebben. Een flinke schadeclaim kan zelfs ertoe leiden dat een bedrijf failliet kan gaan.

Een particuliere (AVP) aansprakelijkheidsverzekering biedt dan geen uitkomst. Veel ondernemers hebben daarom een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Die biedt dekking in vervelende en onvoorziene situaties.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights