Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Zorg voor een goede inbraakbeveiliging bij een kantoorruimte

| door

kantoorruimte beveiligen

In een kantoorruimte staan over het algemeen tal van waardevolle voorwerpen. Denk bijvoorbeeld aan dure computers en laptops, televisieschermen, de administratie van uw organisatie, enzovoorts.

Voorwerpen die u liever niet kwijtraakt en zeker niet in handen mogen komen van kwaadwillende mensen. Het komt echter geregeld voor dat kantoorruimtes niet op de juiste wijze beveiligd zijn tegen het dreigende gevaar van inbrekers.

Kantoorruimtes zijn vaak niet voorzien van een elektronische camera of een bewegingssensor, hebben niet de juiste sloten (kijk eens naar Locker met cijferslot) op ramen en deuren, enzovoorts.

In sommige gevallen is het zelfs zo erg, dat een kantoorruimte met een cilinderslot met slechts één contactpunt in de deurpost is beveiligd.

[the_ad id=’28752′]

Schakel een slotenmaker in

Heeft u kantoorruimte in Amsterdam en wilt u dit laten beveiligen tegen inbrekers? Schakel de hulp van een erkende slotenmaker bij u in de buurt in.

Een slotenmaker kan uw kantoorruimte nalopen op risicovolle plekken en waar nodig inbraakbeveiliging voor u plaatsen in de breedste zin van het woord.

Denk aan anti-inbraak sloten, elektronische camera’s, etc.

Kies voor kwalitatief goede sloten op uw deuren

Om uw kantoorruimte goed te beveiligen is het allereerst belangrijk om ramen en deuren van de juiste sloten te voorzien.

Heeft u momenteel geen cilindersloten met minimaal twee contactpunten met de deurpost op de deuren van uw kantoorruimten?

Laat sloten vervangen door de slotenmaker, die uw deuren van de juiste anti-inbraak sloten voorziet. Bij cilindersloten met twee of drie contactpunten kost het voor een inbreker relatief veel moeite om de deur open te breken, waardoor de kans om betrapt te worden groot is.

Dit is iets wat een inbreker vanzelfsprekend zo goed mogelijk wenst te voorkomen!

Beveilig ook de ramen

Ook op de ramen van een kantoorruimte zijn anti-inbraak sloten sterk aan te raden. Een slotenmaker kan u adviseren over de sloten die geschikt zijn voor de ramen in uw kantoorruimte.

Over het algemeen wordt gekozen voor bijzetsloten, die voorkomen als insteek- en oplegsloten. Het is onder meer van de dikte van uw kozijn en de manier waarop het raam geopend wordt (naar binnen of naar buiten) afhankelijk, welk type sloten het meest geschikt zijn.

Inbrekers komen steeds vaker via ramen naar binnen, omdat ramen vaak niet goed beveiligd zijn.

Zeker wanneer een raam in de buurt van een regenpijp of een afdakje zit is het voor een inbreker heel eenvoudig om uw kantoorruimte binnen te dringen.

Beveiliging van uw kantoorruimte verbeteren

Naast de juiste sloten voor ramen en deuren, kunt u uw kantoorruimte in Amsterdam verder beveiligen met andere vormen van inbraakbeveiliging.

De meest conventionele vorm van inbraakbeveiliging voor uw kantoorruimte is een elektronische camera, die u bijvoorbeeld bij de ingang van uw kantoorruimte kunt laten installeren. Met de hedendaagse elektronische beveiligingscamera’s is het zelfs mogelijk om de beelden live op afstand te bekijken via een mobiele telefoon, een tablet of uw computer.

Zo weet u altijd of er geen gevaar dreigt in de omgeving van uw kantoorruimte. Wanneer u wel gevaar opmerkt via de camera, dan kunt u direct de hulp van een beveiliger of de politie inschakelen.

Bewegingssensor

Een elektronische beveiligingscamera is slechts een voorbeeld van inbraakbeveiliging. U kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een bewegingssensor, wat een zeer effectieve manier is om inbrekers buiten de deur te houden.

Een bewegingssensor herkent ongewenste bewegingen in een ruimte, wanneer het aangesloten alarm is ingeschakeld. Op het moment dat de beweging gedetecteerd wordt zal er een alarm afgaan, wat inbrekers in de meeste gevallen af zal schrikken.

De kans om betrapt te worden is hiermee immers behoorlijk groot. Het alarmsysteem is tevens aan te sluiten op een particuliere meldkamer, die direct een beveiliger langs uw kantoorruimte stuurt bij een afgaand alarm.

Heeft u te maken gehad met een inbraak in uw kantoorruimte?

Mocht het verbeteren van de inbraakbeveiliging van uw kantoorruimte te laat zijn omdat u al te maken heeft gehad met een inbraak, dan kan een slotenmaker u helpen met het herstellen van de ontstane inbraakschade.

Inbraakschade komt in verschillende vormen voor, zoals een geforceerd slot in de deur, een opengebroken slot of bijvoorbeeld een raam die ernstig beschadigd is door de inbrekers.

Bel bij inbraakschade de slotenmaker, die uw sloten waar mogelijk voor u repareert. Mocht het repareren van de sloten geen zin meer hebben, dan zal een slotenmaker het slot voor u vervangen.

Over KRV Kantoorproducten

KRV Kantoorproducten helpt ondernemers bij het vinden en inrichten van werkplekken.

Zo bestaat ons assortiment onder andere uit:

[su_spacer size=”10″]

En diverse vastgoedmarketing producten:

[su_spacer size=”10″]

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

2 responses to “Zorg voor een goede inbraakbeveiliging bij een kantoorruimte”

  1. Pim says:

    Je hebt helemaal gelijk dat in kantoorruimtes vaak waardevolle zaken staan. Denk aan computers, maar ook kluizen en dergelijke. Het is daarom een goed idee een volledige veiligheids analyse te laten doen door een expert. Die laat je dan waar je de veiligheid kunt vergroten.

  2. Inderdaad goed om te investeren in het beveiligen van een kantoorpand. Hier staan meestal waardevolle spullen als computers en meubels. Ook wil je voorkomen dat er iemand in je serverruimte binnen kan komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights