Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Blijft huurbetaling uit? Zo los je het op!

| door

Als je een huurcontract aan gaat met een nieuwe huurder, ga je er vanuit dat hij of zij de maandelijkse huur netjes over zal maken.

Helaas gebeurt dit niet altijd. Jaarlijks komen er honderden verhuurders in de problemen door huurders die hun huur te laat of zelfs helemaal niet betalen.

Betaalt jouw huurder zijn of haar huur ook niet? Dan is het belangrijk om snel actie te ondernemen. In dit artikel lees je wat je moet doen als de huurbetaling uit blijft.

Een nakoming vorderen

Een huurovereenkomst schept verplichtingen. Beide partijen moeten deze verplichtingen nakomen.

Eén van de verplichtingen van een huurder, is dat hij of zij de maandelijkse huur netjes moet betalen. Doet de huurder dit niet? Dan kun je een nakoming vorderen. Dit betekent dat je jouw huurder vraagt om zijn of haar huur alsnog te voldoen.

Als de huurbetaling uit blijft, stuur je eerst een schriftelijke herinnering. Het kan namelijk zo zijn dat de huurder simpelweg is vergeten de huur te betalen.

Als de huurder niet reageert, stuur je een sommatie met ingebrekestelling. Je geeft de huurder een redelijke termijn om de huur alsnog te betalen. Betaalt de huurder nog steeds niet? Dan kun je een betaling van de huur vorderen bij de rechter. Dit doe je met en dagvaardingsprocedure.

De huurovereenkomst ontbinden

Als de huur na de aanmaning nog steeds niet wordt betaald, mag je de overeenkomst met de huurder ontbinden.

In sommige gevallen moet je dit bij de rechter regelen. Dit is bijvoorbeeld het geval bij de verhuur van een bedrijfspand.

Het probleem oplossen met een mediator

Voor je een nakoming vordert en/of het huurcontract ontbindt, kun je in gesprek gaan met je huurder.

Vind je het lastig om dit op eigen houtje te doen, bijvoorbeeld omdat je niet goed kunt communiceren met de huurder? Dan kun je een mediator inschakelen. Een mediator bemiddelt tussen jou en je verhuurder, met als doel het probleem van de achterstallige huur op te lossen.

Je kunt een mediator inschakelen via Eersterechtshulp.nl. Een groot voordeel van deze partij, is dat je gratis advies kunt krijgen van een professionele mediator. Dit doe je door online een mediator te selecteren.

Deze mediator neemt binnen 24 uur contact met je op voor een gratis adviesgesprek. Tijdens dit gesprek wordt jouw probleem niet alleen besproken, maar krijg je ook te horen wat de stappen van het mediatointraject zijn. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights