Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Veelgemaakte fouten bij het vertalen van een huurcontract

| door

Als je in het bezit bent van een woning of bedrijfspand en deze niet gebruikt, is de kans groot dat je hem wilt verhuren. Het vastgoed kost je dan immers geen geld, maar levert je juist geld op. Heb je een potentiële huurder gevonden, maar is deze de Nederlandse taal niet machtig? Dan moet je het huurcontract vertalen. 

Om eventuele problemen in de toekomst te voorkomen, is het belangrijk dat je weet hoe je een huurcontract moet vertalen. Helaas gaan veel partijen hiermee de mist in. Om de kans op problemen te verkleinen, zetten we hier een aantal veelgemaakte fouten bij het vertalen van een huurcontract op een rijtje.

Contract wordt één-op-één vertaald

Wil je een Nederlands huurcontract vertalen naar het Engels? Dan denk je misschien dat je dit prima zelf kunt doen als je een aardig woordje Engels spreekt. Helaas wordt er vaak niet al te veel moeite gestoken in de vertaling. Het gevolg hiervan is dat een huurcontract vaak één-op-één vertaald wordt.

Dit kan ervoor zorgen dat het niet voor alle betrokken partijen duidelijk is wat hun rechten en plichten zijn. Daarnaast kan het woord voor woord vertalen van een huurcontract ervoor zorgen dat bepalingen op meerdere manieren opgevat kunnen worden. Hierdoor kan de rechtsgeldigheid zelfs in het geding komen.

Geen aandacht besteden aan interpunctie

Wanneer je zelf een huurcontract gaat vertalen, is de kans groot dat je punten, komma’s en andere leestekens op dezelfde plek neerzet als in het Nederlandse contract. Helaas is dit niet altijd de juiste aanpak, want de interpunctieregels kunnen per taal verschillen.

Toch worden leestekens vaak één-op-één overgenomen bij het vertalen van huurcontracten. Het risico hiervan is dat de inhoud van het contract anders geïnterpreteerd kan worden door de huurder.

Zorg daarom dat jij je goed bewust bent van het gebruik van leestekens in een andere taal als je zelf van plan bent een huurcontract te vertalen. 

Het belang van kleine details onderschatten

In huurcontracten staan vaak kleine details, zoals de naam van de huurder en verhuurder, de huurperiode waarvoor de overeenkomst gesloten wordt en de hoogte van de huur. Dergelijke zaken worden vaak als kleine details bestempeld, waardoor er bij het vertalen niet veel aandacht aan besteed wordt.

Toch zou iedereen die een huurcontract vertaalt hier rekening mee moeten houden, want juist deze details zijn belangrijk. Wanneer je ook dit soort details juist vertaalt, kun je eventueel juridische stappen ondernemen als gemaakte afspraken niet worden nagekomen door de huurder.

Dit is niet altijd mogelijk wanneer je de details niet op de juiste manier vertaald hebt.

Zelf een huurcontract willen vertalen

Een laatste veelgemaakte fout bij het vertalen van een huurcontract is dat veel partijen dit liever niet uitbesteden. Hier valt wat voor te zeggen, want het kost geld als je een contract laat vertalen door een professioneel vertaalbureau. Alhoewel wij ons voor kunnen stellen dat je naar de kosten kijkt, moet jij je hier zeker niet door laten leiden. 

Kies je ervoor om zelf een huurcontract te vertalen en doe je dit niet op de juiste manier? Dan kun jij je veel problemen op de hals halen. De kosten om deze problemen op te lossen vallen vaak vele malen hoger uit dan het laten vertalen van een huurcontract door een vertaalbureau.

Reden genoeg om een huurcontract te laten vertalen door een professional als je het ons vraagt.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights