Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

3 handige tips voor nieuwe recruiters

| door

Ben jij pas net begonnen als recruiter? Dan ken je vast nog niet alle kneepjes van het vak. Wat logisch is, want ervaring zorgt ervoor dat je meer leert.

Maar je hoeft het wiel gelukkig niet helemaal zelf uit te vinden. Er zijn diverse tips die je snel verder zullen helpen. In dit artikel geven we je 3 tips waarmee jij jouw recruiterskills snel verbetert. 

Tip 1: Ben jezelf en wees overtuigend

Heb jij een geschikte kandidaat op het oog, maar wil je niet ondergesneeuwd worden door andere recruiters in de berichten-inbox van deze kandidaat? Zorg er dan voor dat je overtuigend en persoonlijk te werk gaat.

Trek op een positieve manier de aandacht en onthoud wat mensen kan overhalen om met jou in contact te gaan. Zo blijkt uit onderzoek bijvoorbeeld dat een goed salaris voor ruim 45% van de ondervraagde een belangrijke beweegreden is om van baan te wisselen.

Maar ook blijkt talent gevoelig voor een betere match met vaardigheden en interesses (37%) en voor doorgroeimogelijkheden (37%). Speel hierop in en overtuig ze!

Natuurlijk is het belangrijk dat jij iemand ook nog eens persoonlijk benaderd en hierbij jezelf laat zien. Veel (grotere) bedrijven werken met een HR robot. Natuurlijk kan dit voor meer berichten zorgen, maar deze zullen niet altijd van de beste kwaliteit zijn.

Ga voor kwaliteit in plaats van kwantiteit en stuur een persoonlijk berichtje. Doe dit bijvoorbeeld op gedetailleerd niveau. Spreek de sollicitant aan op details die je gevonden hebt binnen zijn of haar profiel. Dit laat zien dat je moeite hebt gedaan. 

Tip 2: Wees duidelijk en transparant

Wanneer je de aandacht van iemand hebt, is het goed om duidelijke verwachtingen te scheppen. Daarom is het goed om vanaf het begin duidelijk te zijn over de beweegreden waarom je iemand benaderd en welke vaardigheden nodig zijn voor een bepaalde functie.

Geef aan wat je precies in diegene ziet en waarom deze functie een mooie kans is. Hierbij is het weer belangrijk dat je persoonlijk bent en knip- en plakwerk voorkomt.

Tip 3: Kies voor een passende test

Hoe goed het profiel van iemand er ook kan uitzien, het is altijd slim om te testen. Voor een geslaagde match is het van groot belang dat jij als recruiter weet wat een kandidaat in huis heeft.

Daarom is het goed dat je na het kennismakingsgesprek meer de diepte in gaat en de kandidaat een test laat doen. Neem bijvoorbeeld een test van HRorganizer. Dit assessmentbureau gebruikt de testen van Cut-e voor de capaciteitentest. Naast het afnemen van assessments en capaciteitentesten is HRorganizer ook actief in het ondersteunen van effectiviteit van teams. Een ander goed voorbeeld zijn de tests van Eelloo

Wij hopen dat jij als startende recruiter iets aan deze drie tips hebt. Succes en veel plezier met het vinden van een nieuwe perfecte kandidaat. 

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights