Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

3 zakelijke outfits die niet in je garderobe mogen ontbreken

| door

Kleding maakt de man, zo luidt het spreekwoord. En net zoals andere spreekwoorden, zit daar zeker een kern van waarheid in.

Kleding is niet alleen een big deal voor vrouwen, maar ook mannen doen er in de zakenwereld goed aan om goed voor de dag te komen.

Je eerste indruk maak je namelijk maar een keer en veel mogelijke klanten of je nieuwe werkgever worden beïnvloed door hoe verzorgd je er uit ziet.

[the_ad id=’28752′]

Goed passende kleding, verzorgd haar een goed geplaatst accessoire en een paar bijpassende herensokken zorgen ervoor dat je gesprekspartner je serieus neemt. Overigens mogen die sokken ook wel een kleurtje of een gek motief hebben, want je persoonlijkheid mag je best laten zien.

Om goed voor de dag te komen mogen de volgende drie zakelijke outfits niet in je garderobe ontbreken.

Een mooi maatpak


Werk je op kantoor, dan mag een maatpak niet ontbreken. Hierbij mag je best voor trendy kleuren gaan – mits deze bij je passen – als je niet per se een bruin of een zwart pak wil dragen.

Als basic is een donkerblauw of grijs pak zeker aan te raden. Donkerblauw en grijs zijn namelijk serieuze, zakelijke kleuren die veel vertrouwen uitstralen. Combineer dit maatpak met bijpassende sokken, een riem (dit mag in een contrasterende kleur, maar hoeft niet), en een mooi overhemd in een contrasterende kleur.

Bij donkerblauw zou je lichtblauw, wit, ecru of een grijs overhemd kunnen dragen. Bij grijs mag je ook variëren met kleur, zoals lila, roze, groen of blauw. Let wel dat de kleur past bij het grijs.

Wil je de look afmaken dan zorg je voor bijpassende schoenen en stropdas. Mag het wat losser draag dan gerust sneakers onder je maatpak, verruil het overhemd voor een chic T-shirt en laat de stropdas achterwege.

Een V-hals trui met mooie jeans


Je wil niet altijd een pak aan, maar wel zakelijk en goed voor de dag komen. Combineer dan eens een pantalon of mooie jeans, zonder scheuren, met een overhemd en een V-hals trui.

Ideaal voor frissere lente- en herfstmaanden. Een V-hals heeft een chique uitstraling. Kies voor een effen kleur, want dit combineert het eenvoudigste met een andere kleur overhemd. Draag je een pantalon zorg dan voor een zakelijke uitstraling dat de kleur van het overhemd onder de trui, eenzelfde kleur heeft als de broek.

Combineer met lederen schoenen voor een complete look. Wil je de V-hals outfit meer casual maken, dan combineer je de trui met een mooie jeans en draag je er sneakers of sportief uitziende schoenen onder. Het overhemd zou je kunnen verwisselen voor een polo of mooi, hoog aansluitend T-shirt.

Een sportief jasje


Wat ook zeker niet mag ontbreken in de zakelijke garderobe is een sportief, donkerblauw colbert of jasje. Donkerblauw is een echte basic kleur die je gemakkelijk kan combineren met andere kleuren.

Het past perfect bij een pantalon, chino of je (donkerblauwe) jeans, combineert goed met een wit overhemd, sportief poloshirt of een lichtgrijze V-hals trui en je favoriete stropdas.

Basics voor mannen


Met deze basics kun je iedere zakelijke uitdaging aan:


  • Klassiek wit overhemd
  • V-hals trui
  • Cognackleurige lederen riem en schoenen

  • Mooie sokken
  • Donkere jeans

  • Maatpak
  • Een khaki chino
  • Donkerblauw sportief jasje

  • Diverse polo’s

Over KRV Kantoorproducten

KRV Kantoorproducten helpt ondernemers bij het vinden en inrichten van werkplekken.

Zo bestaat ons assortiment onder andere uit:

[su_spacer size=”10″]

En diverse vastgoedmarketing producten:

[su_spacer size=”10″]

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

One response to “3 zakelijke outfits die niet in je garderobe mogen ontbreken”

  1. Bastiaan says:

    Raad je nog bepaalde polo’s aan? Qua kleuren of merken?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights