Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

4 overwegingen die jouw thuiswerkplek tot een groot succes maken

| door

Is jouw werksituatie zodanig dat je niet (meer) gebonden bent aan de standaard kantoorruimte? Dan is dit hét moment om eens de mogelijkheden voor jouw thuiswerkplek onder de loep te nemen.


Je eerste gedachten zullen waarschijnlijk uitgaan naar het feit dat je niet meer elke ochtend in de file hoeft te staan, niet meer gestoord zal worden door die praatgrage collega of geconfronteerd wordt met andere gebreken aan de kantoorruimte.

Naast de algemene voor- en nadelen die je in dit artikel nog eens vrij kan nalezen is het nu tijd om specifiek naar jouw eigen situatie te kijken!

Want waar moet jij opletten voor jouw specifiek werkruimte?

Heb jij bijvoorbeeld al nagedacht over:

  • De net iets te hoge keukentafel te vervangen door een ergonomisch bureau?
  • [su_spacer size=”5″]

  • Alle extra apparatuur (printers, scanners, beeldschermen) die jij nodig hebt?
  • [su_spacer size=”5″]

  • Werkplek verlichting?
  • [su_spacer size=”5″]

  • Het verminderen van afleiding?


[su_spacer size=”10″]

Waarmee richt je je werkplek in?

Voor degene die zich nog niet eerder serieus in de wereld van kantoormeubilair hebben gestort kan het even puzzelen zijn.

Na je eerste zoekopdrachten op het internet en het zien van de bijbehorende prijzen, zal je waarschijnlijk alles even moeten laten bezinken. Pas hierna kan je je storten op alle merken, opties en afwegingen die je zult moeten gaan maken. Een hele uitdaging!

Toch is elke energie die je hierin steek het meer dan waard aangezien dit meubilair wel datgene is waar jij het grootste gedeelte van je dag door gaat brengen.

Bespaar hier dus niet op. Het geld wat je in je zak kan houden zal niet opwegen tegen eventuele klachten als gevolg van een slechte zithouding.

Welke apparatuur heb je nog nodig?

Voor een compleet uitgeruste werkplek is het belangrijk dat jij zonder problemen al je elektrische apparaten kan aansluiten.

Denk hierbij aan printers, scanners, beeldschermen of die net nieuw gekochte koffieautomaat waar zo’n heerlijk bakje koffie uitkomt. Bekijk dus altijd even hoe je situatie m.b.t. stopcontacten is en hou rekening met de benodigde ruimte van deze apparaten tijdens het aanschaffen van het kantoormeubilair.

Is je verlichting geschikt om je werk bij uit te voeren?
Om zo efficiënt mogelijk te werken is het belangrijk dat de verlichting van jouw werkplek precies goed is. Dit betekent niet te licht maar ook zeker niet te donker.

Daarnaast is het erg belangrijk dat je naast de felheid van het licht ook rekening houdt met de plaatsing. Zo wordt het afgeraden om met je rug naar een raam te gaan zitten in verband met de reflectie op je beeldscherm. Om dezelfde reden wordt kantoorverlichting ook altijd recht boven een werkplek gehangen.

Afleiding verminderen

Een groot voordeel van je eigen werkplek is dat je een grotere invloed hebt op de mate waarin je ongestoord kan werken.

Een grote aanrader is dan ook om je werkplek te vestigen in het rustigste plekje in huis.

Echter ontkom je ook hier soms niet aan echtgenotes, kinderen of de buren.

Zijn er nog andere mogelijkheden?


Ja die zijn er. Zo kun je, als jouw huis het toelaat, in bepaalde gevallen een alternatieve werkruimte creëren.

Zo kan je vaak met een aantal kleine aanpassingen een schuur of tuinhuisje omtoveren tot de ideale werkplek. Naast de extra rust breng je hierdoor ook een scheiding aan tussen je werk en leefruimte.Het inrichten en gereedmaken van een alternatieve werkplek lijkt misschien een grote opgave echter valt dit in de meeste gevallen enorm mee. Vaak is de benodigde elektriciteit al beschikbaar anders kan dit worden opgelost via een ingegraven grondkabel.

Stroombehoefte berekenen

De meeste bedrijven willen je graag helpen om de precieze stroombehoefte te berekenen in combinatie met het benodigde materiaal.

Elektrotechnische groothandels zoals Elektramat hebben alle benodigde materialen in voor een soortgelijk project in huis.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights