Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

5 tips om de warmte op kantoor te overleven

| door

Eindelijk is het zomer. De stranden en terrassen stromen vol. Overal zijn mensen op zoek naar verkoeling, maar jij zit nog gewoon op kantoor. Niet te doen.

pexels scott webb 305833

Je hebt je al gehuld in luchtige kleding en nog breekt het zweet je uit. Het is veel te warm en je kunt je niet concentreren. Tijd om daar iets aan te doen.

In dit artikel lees je 5 tips die je helpen de warmte op kantoor te overleven.

Tip 1: mobiele airco

Als er geen airco aanwezig is, is het moeilijk om de hitte tegen te gaan. Maar airco’s zijn natuurlijke hartstikke duur. Een alternatief voor een vaste airco, is een mobiele airco.

Een mobiele airco is namelijk een stuk goedkoper dan een vaste airco. Bovendien kun je deze – zoals de naam al doet vermoeden – eenvoudig verplaatsen.

Zo kunnen alle ruimtes in het kantoor afwisselend profiteren van de verkoelende lucht.

Tip 2: gebruik een ventilator

Is een mobiele airco ook geen optie? Dan zijn er altijd nog ventilatoren. Je kunt ze overal neerzetten en zelfs meerdere tegelijk in de ruimte plaatsen.

Tip: hang een natte handdoek of zet een pak ijs voor de ventilator. Hierdoor geeft de ventilator nog koelere lucht af. Aan het gebruik van een ventilator op kantoor zitten echter wel enkele nadelen.

Zo maakt het apparaat relatief veel geluid en kunnen papieren en andere lichte voorwerpen weg worden geblazen. Voor op kantoor is het aan te raden om op zoek te gaan naar een goede ventilator die op stille wijze toch voor verkoeling kan zorgen.

Tip 3: pas je rooster aan

Midden op de dag is de temperatuur het hoogst. Plan daarom je werkdag zo in, dat je op de warmste uren van de dag vrij bent. Dit kun je doen door extra vroeg te beginnen en eerder naar huis te gaan.

Als je zo niet aan genoeg uren komt, kun je er ook voor kiezen om in de avonduren nog door te gaan. En mocht het mogelijk zijn, kun je er ook voor kiezen om thuis te werken, zodat je lekker buiten in de schaduw kunt zitten werken.

Tip 4: neem vaker pauze

De hitte doet je concentratie niet ten goede. Neem als het warm weer is daarom wat vaker pauze. Houd elk uur minstens vijf minuten pauze. Zo kun je er weer tegenaan.

Blijf tijdens je pauzes ook niet de hele tijd binnen, maar ga lekker naar buiten voor wat frisse lucht. Dit zorgt ervoor dat je wat zuurstof binnenkrijgt.

Zorg wel dat je je goed insmeert en blijf zoveel mogelijk in de schaduw.

Tip 5: drink veel water

Het allerbelangrijkste wat je moet doen bij warm weer, is genoeg water drinken. Zorg er altijd voor dat je een flesje water bij de hand hebt, of dat je snel even een glas water kunt halen in de keuken.

Je hebt het water nodig om gehydrateerd te blijven. Drink je niet genoeg, dan droog je binnen no-time uit. Neem dus bij elke pauze, zeker ieder uur, een paar slokjes water.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights