Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

5 tips om vermoeide ogen tijdens het werken te voorkomen

| door

Heb je wel eens het gevoel dat je beeldscherm na een lange werkdag steeds waziger wordt? Grote kans dat je dan vermoeide ogen hebt. Klachten die horen bij vermoeide ogen zijn veelzijdig.

Zo kun je onder andere last hebben van tranende of juist droge ogen, wazig zicht of een brandend gevoel rondom je ogen. Niet fijn als je nog net dat laatste uurtje vol wilt maken.

In dit artikel geven wij daarom vijf tips, zodat jij met uitgeruste ogen je laptop dicht kunt klappen.

Tip 1: knipper vaker met je ogen

Als je geconcentreerd bezig bent, heb je niet snel door dat aan het staren bent naar je beeldscherm. Een bijkomend effect hiervan is dat je minder vaak met je ogen knippert.

Hierdoor kunnen je ogen droog aanvoelen. Als je lenzen draagt, gebeurt dit nog sneller. Gelukkig kun je tegenwoordig lenzen bestellen die je ogen extra bevochtigen bij het knipperen.

Goed blijven knipperen dus!

Tip 2: geef je ogen wat rust

Mocht je nu besloten hebben om een pauze in te lassen, dan is het beter om je ogen in die pauze wat rust te geven. Zo kun je bijvoorbeeld een boek lezen, een podcast luisteren of een rondje lopen.

Je ogen hoeven op deze manier geen blauw licht te verwerken van je smartphone of laptop. Daarnaast is het goed voor je ogen om regelmatig te schakelen tussen verschillende afstanden (dichtbij en veraf).

Op deze manier haal je het maximale uit je pauze!

Tip 3: gebruik de 20-20-2 regel

Heb je niet zo veel tijd voor pauzes gedurende de werkdag? Dan is het volgen van deze regel perfect voor jou. Volgens deze regel moet je na iedere 20 minuten die je naar je beeldscherm kijkt, 20 seconden in de verte kijken.

Even het uitzicht vanaf je kantoorplek of thuiswerkplek bekijken dus. Je ogen zijn anders te lang gefixeerd op het kijken op korte afstand.

Als je op een werkdag nog tijd over hebt, is het al helemaal gezond voor je ogen om ook nog eens twee uurtjes naar buiten te gaan.

Tip 4: zorg voor een goede nachtrust

Als je zelf vermoeid bent, zullen je ogen ook sneller vermoeid raken. Het is dus belangrijk om een goede nachtrust te pakken voordat je weer aan het werk gaat.

Hoeveel uur je nodig hebt om uitgerust op te staan, weet je zelf waarschijnlijk het beste. Nog een tip: probeer licht van je tv, laptop of telefoon vlak voor het slapen gaan te vermijden.

Je zult merken dat je hierdoor gemakkelijker in slaap valt!

Tip 5: laat je ogen opmeten

Heb je het gevoel dat je zelfs met deze tips last blijft houden van vermoeide ogen? Dan is het verstandig om langs een opticien te gaan voor een oogmeting.

Tijdens een oogmeting wordt je zicht en de conditie van je ogen gecontroleerd. Hierna krijg je advies over de zichtoplossingen die voor jou geschikt zijn.

Geef vooral aan dat je last hebt van vermoeide ogen tijdens of na het werken. Dan kan je opticien daar rekening mee houden en weet je zeker dat je snel weer prettig aan het werk kunt!

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights